<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107521" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бащите, които...

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски (РЕПОРТАЖ)

12 Ноември 2021
0 2327

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски – за това сигнализираха наши зрители. Репортерът ни Виктория Симеонова разговаря с един от засегнатите, пожелал да запази анонимност.

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски
Сигналът

През последните седмици много български граждани, живеещи в Турция са получили серия от СМСи. Изпращачът им е Bulgaristan Türkleri platformu. В първия от СМСите хората са уведомени, че предстоят избори. В следващите няколко обаче вече получават и линк, водещ до сайта на организацията.

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМСи на турски език (РЕПОРТАЖ)

А на заглавната страница виждаме плакати на турски, призоваващи за гласуване за Мустафа Карадайъ и ДПС.

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски

В популярна фейсбук група на Българи в Турция много хора споделят, че са получили такива съобщения. Никой от тях не знае как от организацията са се добрали до номерата им. А това само по себе си е нарушение на Закона за защита на личните данни

Редица други нарушения на Изборния кодекс

Както вече ви показахме, в много градове в Турция могат да се видят плакати и билбордове с агитация на турски за българските избори. На много места са се провели и агитационни срещи на турски език.

Хванахме ДПС отново да агитират на турски (видео)

Получихме снимки и от още такива места:

Партия злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМСи на турски език (РЕПОРТАЖ)
ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски (РЕПОРТАЖ)

На тези плакати пише “Първият турски политик – кандидат за български президент”. Този текст можем да открием и в някои вестници:

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски (РЕПОРТАЖ)

Среща се и в редица онлайн издания. На сайта на вече споменатата организация са поместени и линкове към много от тях.

До какво може да доведе това?

Социолозите предвиждат, че избирателната активност ще бъде около 47%. При около 300 000 гласоподаватели в Турция, ако всички те се вслушат в получените СМСи и гласуват, като ги прибавим към традиционните около 200 000 гласа за същата партия в България, се получават общо половин милион потенциални гласоподаватели. При общо около 3 милиона гласуващи, това е абсолютно достатъчен брой, за да се стигне до второто място и участие в балотаж на кандидата на ДПС за президент. От друга страна, това е и второ място в парламентарните избори, което би осигурило на ДПС доста важна роля в управлението оттук нататък.

Изненадата на тези избори може да се окаже ДПС

Ето защо ви призоваваме да гласувате разумно в неделя! И не забравяйте – купуването и продаването на гласове са две отделни престъпления. Ще очакваме вашите сигнали във вид на снимки и видео на нашия сайт , на лични съобщения във Фейсбук страницата ни, както и на имейл: gospodari@gospodari.com .

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции