<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126501" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заглеждането...

Две години от фаталната катастрофа с Милен Цветков

19 Април 2022
0 1438

Днес се навършват две години от смъртта на Милен Цветков.

Навръх Великден 2020 година журналистът загина, след като джип се заби в колата му с 99 км/ч. на червен светофар на бул. “Черни връх” при мол “Парадайз” в София.

9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков
БулФото

През март тази година обвиняемият за смъртта на Цветков – Кристиан Николов, получи 9-годишна ефективна присъда за убийство по непредпазливост. Николов ще излежава наказанието си при първоначален общ режим. От продължителността на престоя му в затвора ще се приспадне този в ареста и времето, прекарано под домашен арест.

9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

От NOVA припомнят, че през 2000 г. Милен Цветков е поканен за водещ на „Здравей, България”. Именно той е човекът, който поставя началото на политическия сутрешен блок такъв, какъвто го познаваме днес. Милен Цветков първи въведе политическите интервюта рано сутрин, а също така даде думата на зрителите чрез откритата телефонна линия в ефир.

Две години от фаталната катастрофа с Милен Цветков

Освен като лице на сутрешния блок, кариерата му включваше още водещ на предаването „60 минути с Милен Цветков”, водещ на четвъртия сезон на Big Brother (през 2008 г.), а така също и водещ в новините.

Напуска NOVA за една година (в периода 2010-2011 година) и през 2011 г. отново се връща в ефир, но вече като водещ на „Часът на Милен Цветков”.

Една от последните му изяви беше на представянето на книгата на Асен Агов около месец преди фаталния инцидент. 

Защо делото за смъртта на Милен Цветков приключи с девет години затвор?

Милен Цветков бе провокативен и нестандартен журналист, който никога не оставяше зрителите и събеседниците си безучастни. 

Две години от фаталната катастрофа с Милен Цветков

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции