<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114668" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отново рекор...

Джокович призна, че е дал интервю, когато вече е знаел, че е заразен с Covid-19

12 Януари 2022
0 444

Новак Джокович направи официално изявление в социалните мрежи, в което призна, че е дал присъствено интервю пред журналист в средата на декември, въпреки че вече е знаел, че има положителен резултат от изследване за коронавируса.

Сръбският тенисист също обяви, че агентът му е попълнил документацията при влизането в Австралия, пише Дневник. По негови думи, невярната информация в нея е човешка грешка. На летището в декларацията му е посочено, че не е бил в друга държава в последните 14 дни, докато той е бил в Сърбия и в Испания.

Какви са възможните сценарии по казуса с визата на Джокович?

Джокович призна, че е дал интервю, когато вече е знаел, че е заразен с Covid-19

В изявлението си твърди твърди, че на 16 декември си е направил няколко теста, включително и PCR. Ден по-късно е бил на събитие с много деца, като според изказването му по това време все още не е знаел, че резултатът му е положителен.

Сърбинът беше задържан още с влизането си в Австралия, а визата му беше анулирана. Впоследствие той спечели в съда правото визата му да бъде възстановена, но остават много въпроси около евентуално нарушаване на серия правила както в Сърбия, така и при влизането в Австралия. Разследване на “Шпигел” поставя и въпроса за евентуално манипулиране на PCR теста от 16 декември.

Преди ден министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич каза пред BBC, че ако Джокович е присъствал на събитие, когато вече е знаел, че е заразен, това е явно нарушаване на правилата. В страната се изисква 14-дневна карантина за заразените с коронавируса, освен ако в този период заразеният не даде отрицателен резултат след PCR тест.

Джокович призна, че е дал интервю, когато вече е знаел, че е заразен с Covid-19

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции