<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137094" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кой кар...

Емили, която кара тротинетка със 100 км/ч: Никога не изпреварвам неправилно (видео)

13 Юли 2022
0 9095

Видеото, на което се вижда как жена “лети” с тротинетка на автомагистрала “Хемус”, като дори изпреварва автомобили, предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Някои дори я нарекоха „Камикадзето на пътя“.

Оказа се, че лицето от клипа е Емили Йорданова, по-известна като транссексуалното момиче, защитаващо правата на ЛГБТ хората.

Жена “лети” с тротинетка на автомагистрала “Хемус” (видео)

Всъщност тя не кара тротинетка, а електрически скутер, който притежава заедно с приятеля си Тихомир. Пред bTV Емили споделя, че редовно го кара и по градските, и по извънградските магистрали у нас. Твърди, че винаги спазва правилата.

Емили, която кара тротинетка със 100 км/ч: Никога не изпреварвам неправилно (видео)

„Обикновените тротинетки, които се взимат под наем те вдигат до 25 км в час и те са лекички. Всъщност те тежат 10, 15 кг най-много и струват около 1000 лв., може да си я купи от всякъде. Тази тротинетка, която ние имаме, тя струва 8000 лв. Тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробега ѝ е 160 км с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем.

С тротинетката редовно се движат и по големите булеварди в столицата – до момента безаварийно. Всички падания са регистрирани с ниски тротинетки, от нисък клас и то повече са младежи, които не знаят какво правят… Според мен трябва да се приемат нови закони, защото това е бъдещето. Поскъпват цените на горивата, замърсяваме околната среда, бъдещето е това“, казва Тихомир. А Емили е категорична, че ще продължи да кара по магистралите и твърди, че знае правилата за движение по пътищата и никога не ги нарушава.

Вижте кой кара тротинетка и велосипед по магистрала (видео)

Експерти предупреждават, че подобно поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя.

„Електрическите тротинетки трябва да се движат единствено и само по велоинфраструктурата. Те са изключително опасни, защото са незащитени и реалната опасност от нараняване, особено при по-висока скорост и неравност на пътя това би довело до много сериозно падане и нараняване.

Това е абсолютно безумие и граничи със самоубийство, аз не мога да повярвам, че нормално разумно човешко същество може да излага самостоятелно на риск своя и живота на останалите“, коментира Росен Рапчев, експерт от Държавната агенция пътна безопасност.

Летящата по магистралите тротинетка не е регистрирана в КАТ. По думите на Рапчев, това не е административно нарушение, а престъпление.

Емили, която кара тротинетка със 100 км/ч: Никога не изпреварвам неправилно (видео)

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Няма да кажа

    18 Юли 2022

    Това не е жена.Оправете си статията,аматьори.

Покажи всички Скрий

Реакции