<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кание Уест ра...

Ердоган: Русия иска да сложи край на войната с Украйна

20 Септември 2022
4 362

Ердоган: Русия иска да сложи край на войната с Украйна. Турският президент изрази това мнение за американската телевизия PBS. Информацията цитира Фокус.

Използва ли Ердоган умело войната между Украйна и Русия?

Ердоган: Русия иска да сложи край на войната с Украйна

Запитан колко скоро, според него, ще приключи конфликтът в Украйна, турският лидер заяви, че “преди всичко позицията на Русия е много важна”.

“В Узбекистан се срещнах с руския президент Владимир Путин и имах много подробни разговори с него.” Това заяви Ердоган. Според него руският лидер “е показал, че се опитва да финализира въпроса възможно най-скоро”.

Според Ердоган “сега нещата са доста проблематични”.

“Мисля, че ще бъде направена значителна крачка напред”, заяви турският президент. В същото време той подчерта, че “иска тази битка да приключи по мирен начин”.

Миналия петък президентите на Русия и Турция проведоха разговори в рамките на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество в Самарканд. След срещата лидерът на Кремъл отбеляза, че Ердоган не е предложил да проведе разговори с украинския лидер Володимир Зеленски и също така подчерта, че турският президент има значителен принос за нормализирането на ситуацията, включително за решаването на въпроса с храните.

Ердоган: Русия иска да сложи край на войната с Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции