<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149515" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кадри с най-в...

Ето къде композираха най-дългия пътнически влак в света (видео)

02 Ноември 2022
0 844

Ето къде композираха най-дългия пътнически влак в света. Става дума за Швейцария.

Тамошна железопътна компания претендира за рекорд за най-дългата влакова композиция в света. Локомотивът и вагоните преминаха по едно от най-зрелищните трасета през Алпите, информира Дебати.

“Говори НеМосква”: Независими журналисти ще разказват за живота из руските региони

Ето къде композираха най-дългия пътнически влак в света (видео)

Компанията “Ретише бан” управлява 1,9-километровия влак, съставен от 100 вагона по маршрута Албула/Бернина от Преда до Бергюн. Трасето е включено в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2008 г. То преминава през 22 тунела, някои от които са спираловидни през планинските масиви. Също и през 48 моста, включително през виадукта Ландвасер.

Цялото пътуване на най-дългия пътнически влак продължи около час. Ентусиасти се наредиха в долината, за да гледат как композицията се вие около 25 километра през Алпите.

Във влака имаше около 150 пътници, уточнява АФП.

От ръководството на “Ретише бан” казаха, че опитът за рекорд има за цел да подчертае част от инженерните постижения на Швейцария, както и да отбележи 175-ата годишнина на местните железници.

Ето къде композираха най-дългия пътнически влак в света (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции