<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149878" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пуснаха марк...

Ето кога можем да гледаме Джон Малкович на сцената на Народния театър

05 Ноември 2022
0 280

Ето кога можем да гледаме Джон Малкович на сцената на Народния театър.

Световноизвестният актьор Джон Малкович ще се качи на българска сцена на 16, 17 и 18 февруари 2023 г. Тогава в Народния театър „Иван Вазов“ ще гостува спектакълът „В самотата на памуковите полета” от Бернар-Мари Колтес в постановка на друг театрален колос – руския режисьор Тимофей Кулябин. 68-годишният Малкович е звездата в представлението, пише в. “Сега”.

Чистачка съди Джеф Безос за расова дискриминация

Ето кога можем да гледаме Джон Малкович на сцената на Народния театър

Поканата за гостуването на постановката у нас е била отправена от новия директор на Народния театър Васил Василев.

Предистория

За това, че Джон Малкович може да работи в България, се заговори още преди няколко месеца, докато течеше конкурсът за шефския пост в първата ни трупа. Тогавашният директор Мариус Донкин съобщи, че е поканил американския актьор, продуцент и режисьор от хърватски произход да се присъедини към екипа на Народния театър през 2024 г., като постави свой режисьорски проект.

През всичките 50 години на своята забележителна филмова кариера Малкович не се отказва и от театъра. „Работата е една и съща – опитваш се да бъдеш добър, да бъдеш завладяващ, и обикновено не успяваш. В театъра обаче можеш да се развиваш, докато в киното се получава наготово“, заявява актьорът.

Етиката

Самият Джон Малкович твърди, че всяка работа посреща еднакво. Той губи всичките си спестявания поради престъпните финансови схеми на Бърни Мадоф. Но актьорът не се предава. Той е постигнал световно признание и авторитет с филми като „Опасни връзки“, „Чай в пустинята“, „Да бъдеш Джон Малкович“ и др. След финансовия банкрут започва да се снима предимно в комерсиални продукции като „Бесни страшни пенсии“. Обаче никога не изоставя сцената. Още през1976 г. той основава театър „Степенулф“ в Чикаго, който с годините придобива легендарен статус.

„Театърът винаги е бил мой дом и винаги съм се завръщал към него“, признава Малкович. Той сравнява театъра с живо същество, а киното – със скулптура, която е мъртва и не се развива и променя.

„На някои им харесва да останат увековечени, но мен не ме е грижа особено за това“, заключава той пред камерата на бТВ.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции