<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157507" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как Слави Три...

Ето коя държава забрани на чужденци да си купуват жилища, защото така скачат цените

02 Януари 2023
0 470

Ето коя държава забрани на чужденци да си купуват жилища, защото така скачат цените. През 2023 г. Канада затваря врати за чуждестранни инвеститори, които искат да закупят жилища, съобщава Си Ен Ен.

Нов закон, който влезе в сила на 1 януари, по същество забранява на чужденци да купуват жилищни имоти като инвестиции за две години.

Руснак подпали жилищен блок с фойерверки (видео)

Ето коя държава забрани на чужденци да си купуват жилища, защото така скачат цените

Законът беше приет поради скок в цените на жилищата в Канада от началото на пандемията. А и заради убеждението на част от политиците, че именно чуждестранните купувачи са отговорни за поскъпването, разграбвайки предлаганите жилища с цел инвестиция.

Изявление

“Привлекателността на канадските имоти привлича печалбари, богати корпорации и чуждестранни инвеститори”, заявиха от партията на премиера Джъстин Трюдо миналата година.

“Това води до истински проблем с недостатъчно използвани и празни жилища, необуздани спекулации и рязко покачващи се цени. Домовете са за хората, а не за инвеститорите”.

Законът предвижда изключения за покупки на жилища спрямо имигранти и постоянно пребиваващи в страната, които обаче нямат канадско гражданство.

Тенденцията към рязко покачване на цените на жилищата през 2020 г. и 2021 г. Обаче вече беше обърната през 2022 г. Доста преди законът да влезе в сила. Средните цени на жилищата в Канада достигнаха връх от малко над 800 000 канадски долара през февруари. Оттогава отчитат сериозен спад, намалявайки с около 13% от този пик, според данни на Канадската асоциация за недвижими имоти.

Банката на Канада повишава лихвените проценти, което води до по-високи лихви по ипотечните кредити в страната – точно както в Съединените щати и други страни, които повишават лихвите.

Ето коя държава забрани на чужденци да си купуват жилища, защото така скачат цените

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Binance Account

    30 Юни 2023

    Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/ph/register-person?ref=RQUR4BEO

Покажи всички Скрий

Реакции