<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЗО: Едва ли "...

Ето в коя държава арестуват неваксинираните, ако излязат от вкъщи

08 Януари 2022
0 3021

Има една държава, в която арестуват неваксинираните, ако излязат от вкъщи.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди в цялата страна да се преследват, ограничават и дори арестуват неваксинирани хора, ако напуснат домовете си, предадоха агенциите.

СЗО: Едва ли “Омикрон” ще е последният вариант на коронавируса

Ето в коя държава арестуват неваксинираните, ако излязат от вкъщи
Родриго Дутерте

Разпореждането е на фона на ръст на заразените с Covid-19 в страната, които са най-много от три месеца насам.

“Сега издавам заповеди на селските капитани да търсят тези хора, които не са ваксинирани и просто да ги помолят или да им наредят да останат на място”, цитира Дутерте говорителят му Карло Ногралес.

“А ако той откаже, излиза от къщата и обикаля наоколо, може да бъде задържан”, добавил Дутерте. “Ако той откаже и това, тогава капитанът, който е овластено лице, сега е упълномощен да арестува непокорното лице”, е пояснил президентът.

Ногралес уточни, че директивата важи за цялата страна и призова обществеността да следва властите, като увери: “Тези мерки, обхващащи неваксинираните, се предприемат, за да защитят нашите хора, тъй като неваксинираните поставят всички в опасност.”

Властите в столичния регион Метро Манила по-рано наложиха допълнителни ограничения върху пътуването и дейностите на неваксинирани, позволявайки им да напускат домовете си само за неотложни пътувания.

През последното денонощие Министерството на здравеопазването регистрира още 21 819 заразени с Covid-19, най-високото ниво от 26 септември 2021 г., с което общият брой на заразените в страната от началото на пандемията достигна повече от 2,91 млн. души.

Над 51 млн. филипинци, или близо 47 процента от населението на страната, са напълно ваксинирани. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции