<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171807" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европа плани...

Ето защо гърците спряха да пият кафе по заведенията

26 Март 2023
0 37100

Ето защо гърците спряха да пият кафе по заведенията – цените са прекалено високи, споделят жители на южната ни съседка, цитирани от БНР. Ресторантите имат посетители предимно през почивните дни, което не е достатъчно, за да се покрият разходите на заведенията, сочи проучване на Съюза на потребителите.

Повече от половината гърци се ограничават в купуване на кафе от заведения, сочи последно проучване. Пиенето на кафе навън е част от традицията на социалните контакти, посочват психолози. Цената на кафето се покачи от 30% до двойно по-скъпо в зависимост от категорията на заведението.

Ето защо гърците спряха да пият кафе по заведенията

Българите с имоти в Гърция да се готвят за проверки от НАП (видео)

Вече 54% от гърците са ограничили или напълно са спрели да си купуват кафе навън, а 95% отчитат, че цените са прекалено високи. Според собствениците на кафенета върху продажбата на тази напитка е наложен извънреден потребителски данък, който рефлектира върху високата цена.

Гърците са принудени да си правят вкъщи кафе, което пият на работното място. Липсват им контактите с приятели, казват участниците в проучването.

Въпреки това повече са клиентите в кафенетата, отколкото в ресторантите, където са необходими повече разходи. Активно работят само заведенията за обществено хранене, където се предлагат сандвичи, докато традиционните таверни имат клиенти предимно през почивните дни.

Ето защо гърците спряха да пият кафе по заведенията

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Гошо

    29 Март 2023

    Да си сложат кафе автомати

Реакции