<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144423" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чернокожата ...

Еврокомисията: Оценката за ареста на Борисов не е наша компетентност (видео)

14 Септември 2022
3 182

Еврокомисията: Оценката за ареста на Борисов не е наша компетентност, пише в. Дневник.

Европейската комисия отказа да вземе страна в проведения в сряда вечер дебат в Европейския парламент за задържането на бившия премиер Бойко Борисов през март.

Дискусията беше инициирана от групата на ЕНП, в която членува ГЕРБ, чрез процедура, която предвижда включване на точка, без да е необходимо съгласие на останалите парламентарни групи и беше озаглавена “Незаконно задържане на лидер на опозицията в България”.

Европейският парламент ще обсъжда ареста на Борисов (видео)

Еврокомисията: Оценката за ареста на Борисов не е наша компетентност (видео)

“Европейската комисия няма компетентност да се произнася по отделни случаи. Това е работа на националните съдебни органи. Поддържаме тази линия, независимо от личността, за която става дума”, заяви еврокомисарят за правосъдието Дидие Рейндерс.

Еврокомисарят припомни, че България има проблеми с върховенството на правото, които са посочени в годишния доклад на Комисията и че те са свързани с възможността за съдебно преследване срещу главния прокурор, провеждането на конкурси за вакантните места в съдебната система, стандартите на работа и борбата с корупцията.

Рейндерс беше призован от ЕНП да осъди задържането на Бойко Борисов за 24 часа на 17 март.

Повече четете на dnevnik.bg

Видео: bTV

Еврокомисията: Оценката за ареста на Борисов не е наша компетентност

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции