<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144191" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: При Борисов т...

Европейският парламент ще обсъжда ареста на Борисов (видео)

12 Септември 2022
0 241

Европейският парламент ще обсъжда ареста на Борисов, показва дневният ред на заседание, насрочено за сряда. В съобщение на парламента се уточнява, че разискването е “по актуален въпрос”. То е по искане на Европейската народна партия, от която са част и евродепутатите от ГЕРБ, добавя bTV.

„Незаконното задържане на опозиционния лидер в страна членка на ЕС е изключително тежко нарушение на върховенството на правото. И трябва европейските институции да дадат своята оценка. Затова ще има дебат в европейския парламент. Ще има изявление на комисията и на съвета“, заяви Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ, ЕНП.

Европейският парламент ще обсъжда ареста на Борисов (видео)

Наш евродепутат: ЕНП прави опит да изпере репутацията на ГЕРБ (аудио)

„Няма да коментирам този отчаян ход на Борисов да ангажира европейските институции със своята предизборна кампания, но ще заявя ясно – твърдо се решени да го изправим пред правосъдието. Той управляваше България 12 години, 12 години без законност, контрол с корупция пачки и кюлчета“, каза Кирил Петков от ПП.

Европейският парламент ще обсъжда ареста на Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции