<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124180" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Винетките по...

Европейски държави въведоха лимити за купуване на олио и брашно (видео)

30 Март 2022
1 980

Гърция обмисля да намали ДДС за хляба и олиото. Само за няколко дни заради поскъпването на суровините и електроенергията цената на хляба скочи с 20%.

Големи вериги супермаркети в Гърция въведоха лимити в количествата олио и брашно, които могат да бъдат купени онлайн. Клиентите могат да поръчат до четири броя еднолитрови или двулитрови бутилки слънчогледово олио.

Мними търговци предлагат евтино олио в социалните мрежи, потърпевшите са десетки (видео)

Мярката е наложена, за да се ограничи спекулата в цените и опитите за презапасяване, пише bTV.

По гръцките рафтовете бързо изчезват промоционални опаковки от вида 2+1 при олио, брашно и захар. В онлайн магазините пък липсват доста от продуктите. А ако сложиш повече от три бройки от даден продукт се показва съобщение, че е има ограничение за избраната стока.

Европейски държави въведоха лимити за купуване на олио и брашно

Подобна инициатива има и в Белгия. Три от големите европейски вериги хипермаркети също ограничиха продажбите на олиото и брашното.

Мечтата на всеки българин: олио на изплащане (видео)

„Това действително е много нетипичен сигнал, който изпращат към клиентите. Това рискува да предизвика още по-голям страх“, смята икономистът Пиер-Александър Билие.

Според експертите в Белгия, олиото и зърнените храни могат да поскъпнат заради проблеми с доставките с до 20% до края на годината.

Европейски държави въведоха лимити за купуване на олио и брашно

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции