<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141063" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Да, сигурно н...

Евтин и гарантиран газ от “Газпром” – защо не, заяви Асен Василев (видео)

14 Август 2022
0 1671

“Ако „Газпром“ могат да подадат евтин газ, който да сложим в Чирен, и след това да знаем, че ни е гарантирано да си го ползваме – защо не.” Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев.

Василев обяви: Никога повече “Газпром” в България

“Не мисля, че решението трябва да е базирано на идеология. Трябва да е базирано на това доколко сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че „Газпром“ не само с България, а с абсолютно всички европейски потребители е нарушил договорите си и въобще не подава газ или не подава в пълен обем“, уточни той.

Асен Василев: Няма да затваряме ТЕЦ-ове, но ще работят през по-малък период от годината
Архив БулФото

По думите му правителството на ГЕРБ през 2019 г. е обвързало цената на синьото гориво по договора с „Газпром“ с холандската борса и всяко разкачане от борсата трябва да минава през предоговаряне с външни доставчици.

Нито една молекула газ не е преминала в посока България през гръцката връзка, заяви Антон Кутев (видео)

„Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма доставчик, който да подава газ на не борсови цени, изключая дългосрочния договор с Азербайджан, който е директно свързан с интерконектора“, заяви още Василев.

Евтин и гарантиран газ от “Газпром” – защо не, заяви Асен Василев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции