<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132106" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 300 бежанц...

Василев обяви: Никога повече “Газпром” в България

02 Юни 2022
0 1445

Василев обяви: Никога повече “Газпром” в България, пише Клуб Z.

България вече никога няма да преговаря с “Газпром” за доставки на синьо гориво в България, защото е ненадежден партньор, каза министърът на финансите Асен Василев пред Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание. Той трябваше да отговори на въпрос на депутат от “Възраждане” кога правителството ще поднови преговорите с руския енергиен гигант.

Асен Василев предупреди: Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени (видео)

Асен Василев договаря нови енергийни проекти в САЩ

“Ако сега подпишем договор с “Газпром” и те го спрат през февруари, ние ще останем без природен газ за индустрията и без парно за хората”, заяви още вицепремиерът.

Договорът с “Газпром“ не е прекъсван от страна на България, а доставките на природен газ са едностранно спрени от Русия, подчерта финансовият министър. И припомни, че Русия спира доставките на природен газ с претенции за плащане в рубли за страни, които са с малко потребление и със скоро изтичащи договори.

Асен Василев посочи, че “Булгаргаз” редовно напомня на “Газпром”, че не изпълнява договорите.

От БСП, които са част от управляващата коалиция, настояват да се водят преговори с руската газова компания за възстановяване на доставките.

Източник: Клуб Z

Василев обяви: Никога повече “Газпром” в България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • putatin

    03 Юни 2022

    Най-сетне един министър смел да им го каже!

Покажи всички Скрий

Реакции