<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104213" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майка предре...

Facebook ще си сменя името следващата седмица?

20 Октомври 2021
0 7509

Facebook ще си сменя името

Най-голямата социална мрежа Facebook планира да промени името си, съобщи научно-технологичният портал Verge. Информацията е от “отлично запознат”, но засега желаещ анонимност източник.

“Facebook планира да промени името си, така че то да отрази фокуса на компанията върху изграждането на бъдещата метавселена на виртуалния свят”. Това се казва в съобщението на TheVerge.com.

Facebook ще наеме 10 000 души в Европа за изграждане на “метавселена”

Изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг планира да обсъди преименуването на компанията на годишната конференция Facebook Connect, която ще се проведе на 28 октомври. Възможно е обаче промените да бъдат обявени по-рано, още до края на настоящата седмица.

Новото име се пази в най-строга тайна и дори не всички членове на ръководството го знаят. Предполага се, че то може да има нещо общо с Horizon (хоризонт) – името на виртуалните офиси, разработени от Facebook.

Facebook ще си сменя името

Според Зукърбърг “метавселената” ще предостави големи възможности за изява на хора с творчески професии и на тези, които “искат да живеят, работят и да се забавляват далеч от центъра на града”.

Социалната мрежа Facebook бе основана през февруари 2004 г. от 19-годишния по онова време американски студент Марк Зукърбърг. Компанията притежава услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Зукърбърг е на трето място в списъка на най-богатите американци, като в началото на септември състоянието му се оценяваше на $134,5 млрд.

Facebook ще си сменя името

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции