<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125851" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Боби Манекен...

Феновете на биткойна са психопати, на които не им пука за никого, според проучване

13 Април 2022
0 454

Феновете на биткойна са психопати, на които не им пука за никого, според проучване.

Екип от експерти неотдавна е анкетирал повече от 500 души, за да открие какви личностни характеристики притежават повечето криптоманиаци.

Те установили, че много инвеститори проявяват признаци на “тъмната тетрада” – група от четири неприятни качества – нарцисизъм, макиавелизъм, психопатия и садизъм. Подобен тип хора изпитват удоволствие от болката и страданието на другите, освен това са хитри и манипулативни.

Илон Мъск: Аз съм “про доджкойн”, не “про биткойн”

Учените от Технологичния университет в Куинсленд описват своите открития в изследване, публикувано по-рано този месец в списание Personality and Individual Differences.

Косово забрани добива на криптовалути
REUTERS/Dado Ruvic

Те помолили 566 души да попълнят личностни анкети, както и да отговорят на въпроси, свързани с отношението им към криптовалутите.

От участниците един на всеки четирима заявил, че инвестират в тях, а две трети проявяват интерес към подобни инвестиции.

Според изследователите, “тъмната тетрада” често е свързвана с рисково поведение, а както е известно, инвестицията в криптовалути не е едно от най-сигурните начинания.

Макиавелистите – които са добри в измамите и пресметливо постигат целите си – харесват да инвестират в криптовалутите, “най-вече защото не вярват на политиците и правителствените структури”, казва водещият автор на изследването д-р Ди Уанг.

“Много поддръжници на криптовалутите смятат, че правителствата са корумпирани”, допълва още той.

Нарцисистите, от друга страна, са привлечени от технологията, уверени са, че благодарение на нея собственият им живот ще се подобри.

И накрая, садистите харесват криптовалутите, защото са склонни да търсят силни усещания и също се страхуват да пропуснат ползите от инвестирането.

Ако вие самите сте почитатели на криптовалутите, не се притеснявайте – инвестирането не ви прави зли.

“Проучихме само част от хора, интересуващи се от крипто, които наистина притежават тези лоши качества”, казва д-р Уанг.

“Ако случайно сте притежател на биткойн или друга криптовалута, може да ги проявявате, но може и да не ги проявявате”.

Източник: New York Post

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции