<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113349" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Топ 10 на най-г...

Илон Мъск: Аз съм “про доджкойн”, не “про биткойн”

29 Декември 2021
2 470

Илон Мъск: Аз съм “про доджкойн”, не “про биткойн” – това е обявил милиардерът, цитиран от Dir.bg.

“Целта ми е да създавам неща, да правя пари и да се забавлявам”, написа съоснователят на Dogecoin Били Маркъс в туит в четвъртък.

“Свикнал съм с корпоративния естаблишмънт и не виждам никакво смислено откъсване от него. Биткойн просто дава власт на новите богати хора”, допълва Маркъс.

“И точно съм фен на доджкойн”, отговоря Мъск в Twitter.

В края на годината стартира голям дебат, бушуващ онлайн за това дали блокчейнът – потенциалният двигател на Web3 – и биткойните са наистина децентрализирани или всъщност се управляват в сянка от малка група лица и корпорации.

Илон Мъск: Аз съм "про доджкойн", не "про биткойн"

Изпълни ли Илон Мъск обещанието си да даде 6 милиарда долара за гладните?

Бившият главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси наскоро се присъедини към Мъск в анти-Web3 тирада в Twitter, с аргумента, че “вие не притежавате Web3. В крайна сметка това е централизирано образувание с различен етикет“.

Реакцията от коментарите на Дорси беше почти незабавна, като редица високопоставени крипто инвеститори престанаха да го следват в платформата.

Но Маркъс, Мъск и Дорси може да имат право. По-специално, биткойнът не е толкова децентрализиран, твърди скорошно проучване на Националното бюро за икономически изследвания на САЩ. Според изследването първите 10 000 притежатели на биткойни, държат 5 милиона биткойни, на стойност зашеметяващите 232 милиарда долара.

Това са 0,01% от всички потребители, но те държат 27% от предлагането.

Илон Мъск: Аз съм “про доджкойн”, не “про биткойн”

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции