<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137521" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Кунчев р...

Футболните клубове отказват да купуват неваксинирани играчи

16 Юли 2022
0 223

Футболните клубове отказват да купуват неваксинирани играчи.

Смята се, че редица футболисти в Англия са избрали да не се подложат на Covid-19 ваксина досега. Което може да ги спре да пътуват в чужбина. Страни като САЩ изискват посетителите да бъдат ваксинирани.

Футболните клубове отказват да купуват неваксинирани играчи

Наскоро Н’Голо Канте от “Челси” и Рубен Лофтъс-Чийк не бяха включени в състава от 29 човека на клуба за предсезонното им турне в САЩ. Причината: техният “статус на ваксиниране срещу Covid”. Все пак не е потвърдено дали двамата имат или не някакви дози от ваксината.

Трабсфери

Твърди се, че има доказателства, че топ европейски клубове не са склонни да правят трансфери на играчи поради статуса им на ваксинация.

Ситуацията е още по-сложна в друг лондонски клуб – “Кристъл Палас”. От “Селхърст Парк” обявиха, че група от 10 играчи няма да вземе участие в лятното турне на отбора в Сингапур и Австралия, поради контузии или липса на ваксина срещу коронавирус.

Патрик Виейра няма да може да разчита на голяма част от звездите си в отбора. Това са Уилфред Заха, Еберечи Езе, Майкъл Олис и Кристиан Бентеке. Те участваха в контролите на “Кристъл Палас” в Англия срещу Акрингтън и Милуол. Но няма да пътуват с отбора за лятното турне.

Отношение

Източник на The Telegraph споделя, че “телефонните обаждания спират незабавно”, когато определени отбори узнаят, че даден играч е неваксиниран.

Това идва, след като Английската футболна асоциация потвърди, че една четвърт от играчите в нейните 72 клуба “не възнамеряват да си поставят ваксина” срещу Covid-19 миналия декември.

Клубовете в Италия и Франция по-рано направиха ваксинацията задължителна за играчите след нарастване на инфекциите.

Италия се присъедини към Франция, като направи ваксинацията изискване за всеки, който иска да играе отборни спортове на открито през декември миналата година.

Футболните клубове отказват да купуват неваксинирани играчи

Източник: ladbible, dsport

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции