<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160326" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Могат да конф...

Гешев най-накрая каза кога приключва разследването за къщата в Барселона и кюлчетата (видео)

21 Януари 2023
2 366

Гешев най-накрая каза кога приключва разследването за къщата в Барселона и кюлчетата. Той бе гост в Българската национална телевизия.

“Не са намерени кюлчета и банкноти, а има снимки, които са обект на разследване”, коментира главният прокурор. Относно това дали Борисов може да бъде изправен на съд Иван Гешев коментира, че всяко дело е възможно, ако бъдат събрани доказателства.

Гешев най-накрая каза кога приключва разследването за къщата в Барселона и кюлчетата (видео)
СНИМКА: ClubZ

Разследванията за къщата в Барселона и кюлчетата щели да приключат срок до месец, месец и нещо. Чакат се отговори от Кипър и една банка от ЕС.

Nexo

Обвинител номер едно в държавата коментира и случая с Nexo.

“Този случай се разследва от септември месец. В хода на делото в Националната следствена служба има обвинения за организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари”, обяви Иван Гешев.

По думите му това е мащабно разследване, което ще отнеме дълго време.

Относно това дали има ли прилики между Nexo и разследването за къщата в Барселона Иван Гешев коментира, че и по двете разследвания става въпрос за пране на пари. Окачестви ги като сложни разследвания

“Необходимо е съдействие на нашите партньори. И двете разследвания предстои да бъдат приключени в разумен срок в следващите седмици, може би месец и нещо, защото се очакваха отговори от Кипър и една банка от Европейския съюз”, заяви Иван Гешев.

Пребитият в Охрид

“Според българското законодателство българската прокуратура не може да предприеме действия, защото той не е български гражданин. Свързах се с македонския главен прокурор, който ме увери, че по случая се работи активно, задържани са 2 или 3 лица”, обяви Иван Гешев.

По думите му подобен случай не е в духа на добросъседството на държави, които искат да са заедно в европейското семейство.

Случаят Джемкорп

По думите прокуратурата няма активност във връзка с “Джемкорп”, тъй като очаква ДАНС да обобщят информацията и да я предоставят на прокуратурата.

“След това ще предприемем съответните действия по закон. МВР трябва да разкрие престъпление”, добави главният прокурор.

Според главния прокурор балансът между политиката и съдебната власт се нарича върховенство на закона. Гешев заяви, че има опити на български политици да овладеят съдебната власт.

“Прокуратурата не държи никоя партия. Моите правомощия могат да бъдат променени само най-вероятно от Велико народно събрание”, подчерта Иван Гешев.

Гешев най-накрая каза кога приключва разследването за къщата в Барселона и кюлчетата (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции