<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121019" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От АЯР обясни...

Google блокира руски приложения и карти, дарява и 15 млн. долара на Украйна

04 Март 2022
0 270

Google блокира руски приложения и карти, дарява и 15 млн. долара на Украйна. Американският техногигант продължава с мерките срещу Русия заради войната с Украйна. По-рано компанията реши да блокира руските канали RT и Sputnik по пример на ЕС.

Путин: Действията на руската армия в Украйна са геройство

Google блокира руски приложения и карти, дарява и 15 млн. долара на Украйна

Днес компанията е спряла и приложенията на двете медии в магазина Google Play Store.

В добавка, Google е блокирал напълно възможността на потребители да редактират картата в приложението Maps в Украйна, Беларус и Русия.

Тази опция за поставяне на знаци по дигиталната карта, видими за всички, се ползва от руската армия за координиране на ракетния обстрел. Това твърдят в украинските социални мрежи. Твърди се още, че тагове на картата с надписа “Фермерське господарство” (ферма) са създадени на 28 март. И то точно на местата в Киев и Харков, ударени от ракети.

Google обяви и че смята да подпомогне Украйна с 15 млн. долара за хуманитарни цели.

Очаква се Роскомнадзор така или иначе да налата санкции на Google заради отказа на компанията да направи местен офис. Руснаците искат данните на техните потребители да се съхраняват в Русия.

Регулаторът вече ги наказаха с глоба за около 20 млн. долара – но Google може да ги плати до 60 дни, а сумата е в рубли. Само за няколко дни глобата е намаляла с милион.

Google блокира руски приложения и карти, дарява и 15 млн. долара на Украйна

Източник: КлубZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • UJO

    07 Март 2022

    Не Гугъл а Кремъл.. мерки за безопасност.

Реакции