<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137686" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мария Бакало...

Грешни решения са довели до забавяне на полицията при стрелбата в Тексас

18 Юли 2022
0 285

Грешни решения са довели до забавяне в действията на полицията при стрелбата в Тексас. Това оповести доклад на разследващата комисия на тексаската Камара на представителите, цитиран от Dir.bg.

Припомняме, че на 24 май тази година 18-годишен младеж нахлу в основното училище “Роб” в градчето Ювалди и откри стрелба в две от класните стаи. Вследствие на нападението загинаха 19 деца и две учителки.

Изтекоха кадри от акцията при стрелбата в тексаско училище, при която загинаха 21 души (видео)

Това е първият доклад, който критикува както щатските, така и федералните правоохранителни органи, а не само местните власти в Ювалди. Според него 376 служители на реда са пристигнали на мястото на стрелбата.

Случаят събуди всеобщо недоумение заради бездействието на тежковъоръжените полицаи в продължение на близо час, докато нападателят стрелял вътре в стаите. Кадри от охранителните камери бяха разпространени наскоро и разкриха в детайли акцията.

Грешни решения са довели до забавяне на полицията при стрелбата в Тексас

“В начално училище “Роб” отзовалите се служители на реда не са се придържали към своето обучение за действие при случай на активен стрелец и не са отдали приоритет на спасяването на невинни животи пред собствената си безопасност”, се казва в доклада.

Полицай си преглежда смартфона по време на стрелбата в училище в Тексас (видео)

Според него нападателят е изстрелял 142 патрона в сградата на училището. Посочва се, че “почти сигурно” най-малко 100 изстрела са били произведени, преди някой от полицаите да влезе вътре.

Някои семейства упрекнаха полицаите, че са страхливци и поискаха оставки.

Кметът на Ювалди Дон Маклафлин обеща разследване, което да установи дали и.д. началник на градската полиция по време на стрелбата е трябвало да поеме командването на място.

Маклафлин обяви и че след стрелбата няколко полицейски служители са напуснали работа.

Грешни решения са довели до забавяне в действията на полицията при стрелбата в Тексас

Източник: Dir.bg

Видео: Statesman Media

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции