<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105051" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди мъртв...

Хора в София живеят повече от 20 години без вода и канализация (РЕПОРТАЖ)

26 Октомври 2021
0 1426

Хора в София живеят повече от 20 години без вода и канализация. Затова ни сигнализираха жители на софийския квартал “Красна поляна”. Те разказаха за проблема пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

През 90-те години на ХХ век на ул. “Суходолска” са се заселили стотици семейства. Още тогава са получили обещание от общината скоро да бъде изразена водопреносна мрежа и канализация. Къщите им са законни, за тях плащат и данъци. Но за съжаление това не върви ръка за ръка с удобството да имат течаща вода до домовете си.

През 2004 година 118 от засегнатите семейства внасят подписка с искане за изграждане на канализация. Уви отново получават празно обещание. От “Софийска вода” тогава твърдят, че мрежата е в проект на изграждане и съвсем скоро хората ще получат така желаното водоснабдяване.

Подобен отговор им се дава и през 2012 година.

Неудобствата за хората

За да получат все пак достъп до вода хората в този квартал са принудени да инсталират помпи. Заради непостоянното налягане на водата обаче те бързо изгарят, а струват по над 400 лева.

Заради помпите сметките за ток също са колосални – по 300 до 800 лева месечно.

Хората в квартала споделят, че политиците се сещат за техните проблеми само около избори. След това животът продължава с ежедневни трудности – къпането и прането са почти невъзможни в тези условия.

Хора в София живеят повече от 20 години без вода и канализация
Нашият призив

Надяваме се от Столична община, район “Красна поляна” съвсем скоро да обърнат внимание на проблема, касаещ повече от 120 семейства в района. Не е човешко в европейска столица в ХХI век хора да живеят без вода и канализация, въпреки че плащат всички свои задължения към държавата.

Очаквайте скоро срещата ни с кмета на района, а ние очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Хора в София живеят повече от 20 години без вода и канализация

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции