<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120747" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ФИФА и УЕФА и...

БФС отменя конгреса на 18 март?

01 Март 2022
0 796

БФС отменя конгреса на 18 март?

Решението ще бъде официализирано днес на заседание на Изпълкома, предавакато Dir.bg. Очаква се гневна реакция от опозицията и щаба на кандидат-президента Димитър Бербатов.

Бербатов показа как БФС принуждава клубове да отменят подписките си за изборен конгрес

БФС ще отложи конгреса най-вероятно за лятото, за да се изчака решение по делото в Софийски градски съд по подписката на опозицията. Аргументът на Футболния съюз е, че няма смисъл да насрочва конгрес сега за 18-и март, а после да се наложи да се прави друг, ако съдебното решение е такова. Освен това дело, по казусите около БФС вървят още цели четири, по различни жалби.

БФС отменя конгреса на 18 март?

След извънредния конгрес през октомври, който стана изборен по искане на опозицията, Борислав Михайлов остана президент и бе гласуван нов състав на Изпълкома.

Резултатите от този конгрес обаче още са в графа “чакащи”. Т. е. внесени са в Търговския регистър, но продължават да не са официално влезли в сила заради входирани жалби. Решението на съда няма как да излезе преди насрочения за 18 март редовен конгрес. Това поражда пълен лабиринт от юридически казуси.

Ексклузивно: Скрита камера разкрива как БФС пречи на клубове да участват в конгреса (РЕПОРТАЖ)

Ако на 18 март бъде избран различен президент и друг състав на Изпълкома, ще имаме два внесени такива. А срещу новия (ако има такъв) може да се появи съответно жалба пък от загубилите. Парадоксално, ще има два пакета с ръководства и решения от конгреси на една и съща организация.

И ето това също ще е част от аргументацията на БФС да отложи конгреса. Решението несъмнено ще вдигне нов бунт срещу управниците в централата.

Кадрите горе разкриват как БФС пречи на клубове да участват в конгреса.

БФС отменя конгреса на 18 март?

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции