<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132765" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Транспортния...

Извънредно от Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония (видео)

08 Юни 2022
0 5885

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите си от правителството и слага “край на тази агония”.

“Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея са две – Северна Македония и факта, че в държавата вече няма пари”, заяви той.

Като по думите му, премиерът Кирил Петков “води друга външна политика по отношение на РСМ”, която е различна от тази на парламента и външния министър Теодора Генчовска. Трифонов твърди още, че Петков е обещал на редица европейски лидери България да вдигне ветото за членство на съседката ни в ЕС.

“От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония”, категоричен е Трифонов.

Извънредно от Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония (видео)

МС прие бюджета в отсъствието на коалиционния партньор, но ИТН били “търпеливи хора”

По отношение на бюджета и днешния скандал между ПП и ИТН, той подчерта: “Днес министрите на”Има такъв народ” напуснаха заседанието на МС заради изключително лошия бюджет, който представи министъра на финансите Асен Василев. Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония”, обяснява той.

Извънредно от Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония (видео)

Източник: 7/8 TV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Тони

    16 Юни 2022

    Голяма излагация. Ама изобщо не ми дреме за Македония, честно

Реакции