<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143706" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди русна...

При смърт на Елизабет II: Какво представлява операция London Bridge

08 Септември 2022
0 1938

Какво представлява десетдневната операция „Лондон Бридж” – преди година беше разкрит топ секретният план за действие при смъртта на британската кралица Елизабет II. Операцията с кодовото име London Bridge беше пазена в тайна дълго време.

Кралица Елизабет II е поставена под лекарско наблюдение

Първият човек, който ще научи тъжната вест извън кралското семейство, е министър-председателят. Новият британски премиер Лиз Тръс ще е първата, която публично ще коментира новината. След това съобщението ще бъде разпространено сред членовете на кабинета, членовете на Тайния съвет и високопоставени личности. Въоръжените сили също ще бъдат информирани. Часове по-късно те ще изстрелят салюти в цялата страна.

При смърт на Елизабет II: Какво представлява операция London Bridge

Едва след това чрез медиите ще бъде разпратено официално съобщение до обществеността.

До 10 минути след обявяването на смъртта на кралица Елизабет знамената в Централен Лондон трябва да бъдат спуснати. Британският парламент и законодателните органи в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще прекъснат работата си.

Премиерът ще трябва да проведе аудиенция с бъдещия крал.

А Чарлз ще трябва да даде изявление пред нацията. По това време ще се проведе и служба в катедралата „Сейнт Пол”.

Официалният уебсайт на кралското семейство ще бъде в черно и ще съдържа кратко съобщение за тъжната новина. Сайтът на британското правителство трябва да постави черен банер в горната си част. Всички профили на ведомствата в социалните мрежи също ще съобщят новината и ще сменят профилните си снимки. Съдържание, което не е спешно, няма да може да се публикува.

В деня след смъртта на Елизабет II Съветът за присъединяване, който включва висши държавни фигури, ще се събере в двореца Сейнт Джеймс, за да провъзгласи Чарлз за нов крал. В 15:30 ч. премиерът и кабинетът ще проведат аудиенция с него. Два дни по-късно той ще се отправи на обиколка из Обединеното кралство.

Ако кралицата почине в имението в Балморал, ще бъде задействана операция „Еднорог”. Това означава, че тленните ѝ останки ще бъдат транспортирани до Лондон с кралски влак, ако е възможно. Ако не, ще се задейства операция „Прекъсване”, което означава, че ковчегът ще бъде прехвърлен със самолет.

Пет дни след новината за кончината на Елизабет II ще се проведе шествието от Бъкингамския дворец до Уестминстърския дворец по церемониален маршрут през Лондон. След пристигането на ковчега ще се проведе служба в Уестминстър Хол. Ковчегът на кралицата ще бъде положен в Уестминстърския дворец в продължение на три дни, за да могат поданиците ѝ да се сбогуват с нея. Залата ще бъде отворена 23 часа в денонощието.

Държавното погребение ще се проведе в Уестминстърското абатство 10 дни след смъртта й. Около обяд цялата страна ще замлъкне за две минути, отдавайки почит на кралицата.

Източник: NOVA

При смърт на Елизабет II: Какво представлява операция London Bridge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции