<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132826" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нинова: Подкр...

Караджов отговаря: Петков излъга, той е жалка картина на случващото се в коалицията (видео)

08 Юни 2022
0 1033

Петков излъга, той е жалка картина на случващото се в коалицията. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов, предаде bTV.

„По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията“, заяви Караджов.

Премиерът: Казаха ми, че ако имам проблем с Гроздан Караджов, имам проблем с Трифонов

Караджов отговаря: Петков излъга, той е жалка картина на случващото се в коалицията (видео)
Защо му трябват още милиарди за строителни фирми?

Министър Караджов обясни, че това не са пари, които той е поискал, а парите по разчети. Народното събрание е гласувало от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“.

„Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър.

Цялата сума е 1,2 милиарда лева, допълни Караджов.

„В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“. Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Министърът определи внушенията за кражба и за корупция по негов адрес като нелепи.

„Никога през живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари, няма и да докосна. Внушения като тези, че ще обслужвам нечии фирми, пък те били на ГЕРБ, не!“, категоричен бе Караджов.

Темата за РСМ коментира Тошко Йорданов от ИТН.

По думите му външни дипломати са казвали какво да прави Кирил Петков, за да заобиколи договора с РСМ.

“През цялото време заедно с Весела Чернева се опитват да заобиколят коалиционно споразумение и да вдигне ветото пред Северна Македония, без те да се изпълнили нищо”, добави той и обясни, че това е видно от паметни записки в МВнР.

“Това са записки на чужди дипломати, които са цитирали Кирил Петков с обещание, че ще бъде вкаран паралелен процес, който не е в преговорната рамка”, каза още Йорданов. 

Източник и видео: bTV

Караджов отговаря: Петков излъга, той е жалка картина на случващото се в коалицията (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Bobikan4ev

    08 Юни 2022

    Естествено че ще иска като не са плащали старите проекти кой ще отиде да работи като старите не са са платени не вижда те ли ли пътищата какви са

Реакции