<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132796" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какви са сцен...

Премиерът: Казаха ми, че ако имам проблем с Гроздан Караджов, имам и с Трифонов (видео)

08 Юни 2022
0 11765

„Казаха ми, че ако имам проблем с Гроздан Караджов, имам проблем директно със Слави Трифонов, защото Караджов е един брокер“, коментира премиерът Петков по повод раздора в управляващата коалиция.

По думите му е имало пълна координация между лидерът на „Има такъв народ“ и неговите министри, които му рапортували всеки ден.

Излизането на Караджов и още двама министри от заседанието в Министерски съвет е силов метод на Слави Трифонов, подчерта Кирил Петков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

2,2 милиарда лева са достатъчен бюджет за АПИ, за да се ремонтират пътища, обясни премиерът.

„Нали играе силово, не му пука въобще какъв ще бъде резултатът за тази държава, за този народ. Това не изглеждат сериозно“, каза той.

Именно скандалът с МРРБ и парите за пътищата са част от проблемите, довели до раздора между вече бившите коалиционни партньори.

Извънредно от Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония (видео)

Премиерът: Казаха ми, че ако имам проблем с Гроздан Караджов, имам и с Трифонов (видео)

От „Има такъв народ“ са настоявали да се разплатят на съмнителни фирми без да има контрол върху техни предишни харчения. След като това не се случило, отношенията им се обтегнали, обясни Петков относно МРРБ.

„Тези хора бяха в политиката, за да се опитат да вземат едни обществени поръчки през АПИ. Когато това не се случи по този начин, те решиха, че няма смисъл да са в това управление и излязоха. Без да им пука за правителството, за народа, за ситуацията. Просто го направиха, както един певец може да го направи, който няма отговорност за България“, каза премиерът.

„Корупцията е червената линия на „Продължаваме промяната“, категоричен бе премиерът.

Какви са сценариите след изтеглянето на министрите на ИТН от коалицията?

Премиерът: Казаха ми, че ако имам проблем с Гроздан Караджов, имам и с Трифонов (видео)

Предложението Любомир Каримански да е шеф на БНБ от страна на „Има такъв народ“ беше опасност, имаше риск той да не изпълни ролята на истински гуверньор на БНБ“, коментира още премиерът. По думите му това е бил друг от моментите, довели до раздор.

„Тогава се обадихме на Слави Трифонов. Казах му – дайте друг ваш кандидат, но да сме съгласни. Каза се не. После се спря всякаква комуникация с Трифонов. Писахме есемеси, искахме да водим диалог, не може да се води диалог“, каза Петков.

Премиерът допълни, че е опитал да говори и с Тошко Йорданов, но той му е отговорил единствено с „не съм оторизиран да разговарям с вас“.

Според Петков най-лошото, което може да се случи в този момент, е да влезем в цикъл на избори и служебни правителства.

На въпрос дали „Продължаваме промяната“ може да бъде в коалиция с ГЕРБ, Петков отговори, че това е невъзможно. „Ние не можем да работим с ГЕРБ в този формат, в който Борисов стои отзад и пуши пурата. Няма как да преговаряме с тях. Борисов е червена линия“, каза премиерът.

Относно евентуална коалиция с ДПС, Петков коментира в същия дух. „Аз не мога да се върна вкъщи и да се погледна в огледалото, ако направя такава сделка“, каза премиерът.

А за партия „Възраждане“ Петков намекна, че двете партии са абсолютно противоположни и няма как да намерят допирни точки.

Източник: bTV

Петков: Излизането на Караджов от заседанието в МС е силов метод на Слави Трифонов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции