<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130409" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Български ев...

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костя Копейкин (снимки)

22 Май 2022
0 26429

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костя Копейкин.

Повече от 10 хиляди габровци и гости на града се събраха в събота на централния площад “Възраждане”. Там кметът на града Таня Христова по традиция ритуално отряза опашката на четириметровата бутафорна черна котка – символ на хумористичната слава на града.

Габровският карнавал има свое мото всяка година – “Кот доди, гад доди” е името на празника през 2022 г. 

Традиционно шегите с политици са една от най-атрактивните части на карнавала. Фигурата на председателя на “Възраждане”, представен като жертва на сексуален акт от страна на руския Мечок, бе най-атрактивния акцент от карнавалните картини, изобразяващи български политици.

Корнелия Нинова бе представена като блудница с червена рокля и бутилка олио в ръка. А под фигурата ѝ се четеше надписът “Комунистите държавата продават”. 

На платформи по централните улици преминаха над 60 карнавални картини, изобразяващи социални сцени, съвременни български и световни политици, приказни, литературни и филмови герои. Участниците в карнавалните картини бяха повече от 2500.

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костя Копейкин.

Снимки: Twitter/Денис Кисегинов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции