<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134187" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия спря га...

Кибератака отложи обръщението на Путин пред икономическия форум (видео)

17 Юни 2022
1 389

Кибератака отложи обръщението на Путин пред икономическия форум, пише Dir.bg.

Речта на руския президент Владимир Путин пред Петербургския международен икономически форум бе отложена с един час заради кибератака срещу системата за акредитация. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС, Газета.ру и Ройтерс. Путин трябваше да говори в 14:00 часа московско и българско време, но заради компютърната атака е решил да измести обръщението си за 15:00 часа.

Путин се сравни с Петър Велики, връщал руските земи

Германия и Франция са благоразположени към Русия, заяви полският премиер

В словото си руският президент отбеляза, че Западът е наложил “безумни и безсмислени” санкции спрямо Русия. Икономиката на страната обаче е устояла, обобщи Путин.

Руският президент подчерта, че инфлацията в някои страни от еврозоната е надхвърлила 20 на сто. А ЕС може да загуби над 400 милиарда долара заради наложените санкции срещу Русия, посочи той и допълни, че санкциите са вредни за тези, които ги налагат.

Според Путин страната “стъпка по стъпка нормализира икономическата ситуация”.

Президент коментира и обвиненията спрямо Русия, че заради войната в Украйна настъпва продоволствена криза по света.

“Всичко зависи от адекватността на хората, които са на власт в Киев”, отбеляза Путин и уточни, че Русия не е минирала черноморските пристанища в Украйна.

Той очерта друга опасност – украинското зърно да замине като плащане за оръжието, доставено там.

Путин обвини САЩ, че вдигат цените на храните, като печатат пари и “разграбват” хранителните продукти на световните пазари. Той каза, че Русия е готова да увеличи своя износ на зърно и торове, а Москва е готова да изпрати хранителни продукти в Африка и Близкия изток.

“Извинете ме, аз не обичам да се изтъквам, но всички ние слушаме за “путинската инфлация” на Запад. За кого е предназначено това? За тези, които не умеят да пишат и да четат. Хората, които умеят да четат, разбират какво се случва”, заяви руският президент.

Според президента държавните финанси на Русия са устойчиви и страната е успяла да преодолее пика на инфлацията.

16,7% е инфлация към момента в Русия, трябва да бъде сведена до 4%, призова Путин. Той очаква страната да завърши 2022 година с 3 трилиона рубли бюджетен излишък.

Руският президент констатира, че страните на “златния милиард” по старому смятат всички останали за колонии, втора категория. Според него обаче епохата на еднополюсния свят е приключила, независимо от всички опити той да бъде съхранен с различни средства.

“Нищо няма да бъде, както преди, в глобалната политика. Суверенитетът в 21-ви век не може да бъде частичен”, заключи още той.

Източник: Dir.bg

Видео: NOVA

Кибератака отложи обръщението на Путин пред икономическия форум

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции