<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123435" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Привикаха Бо...

Кирил Петков: Викаме нашия посланик от Русия, следва Москва да направи същото (видео)

24 Март 2022
0 2471

Кирил Петков: Викаме нашия посланик от Русия, следва Москва да направи същото.

“Оценявам рееакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия посланик от Русия за консултации. Всички дипломати знаят какво означава това. Би следвало Русия също да извика своя посланик у нас”.

Това каза премиерът на България преди срещата на евролидерите в Европейския съвет.

Кирил Петков: Викаме нашия посланик от Русия, следва Москва да направи същото (видео)

Повод за думите му бе изказване на посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова, че “българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството срещу Русия”.

Петков: Ще има дипломатически отговор на изявленията на руския посланик

Toй напомни, че позицията на България по отношение инвазията на Русия в Украйна остава твърда.

“Над 80% от българите не подкрепят военната помощ. Ние трябва да се съобразяваме с това. Не е хубаво щетата да е по-голяма върху страните, които правят мерките, и по-малко върху Русия. Замразяването на Руската централна банка е такъв пример. Това трябва да е посоката на мислене”, заяви премиерът на България и допълни, че едва ли българското въоръжение ще промени войната.

Кирил Петков: Викаме нашия посланик от Русия, следва Москва да направи същото

Европейските лидери се събират на среща в Европейския съвет. Те ще обсъдят руската военна агресия срещу Украйна, както и темите за сигурността и отбраната, енергетиката. Лидерите ще обсъдят и варианти за подпомогне на Украйна.

Българската делегация е водена от премиера Кирил Петков. Страната ни ще предложи общи покупки на ЕС на природен газ, таван на цените и намаляване на акциза на горивата. В срещата ще участва и американският държавен глава Джо Байдън.

Байдън идва на посещение в Европа, но ще пропусне Украйна

Очаква се основна тема да бъде и решението на Русия държавите, обявени за “неприятелски”, да плащат за доставките на природен газ в рубли.

Кирил Петков: Викаме нашия посланик от Русия, следва Москва да направи същото

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции