<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123310" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След повече о...

Петков: Ще има дипломатически отговор на изявленията на руския посланик

23 Март 2022
0 4583

“Ще има дипломатически отговор под една или друга форма на изявленията на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.” Това обяви премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерския съвет.

Петков: Гориво има, паниката е хибридна атака, организирана от ГЕРБ
БулФото

„Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство”, е позицията на министър-председателя.

Митрофанова: Българският елит разграничава руския народ от Путин – и фашистите правеха така (видео)

Преди дни посланик Митрофанова каза в интервю, че българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството срещу Русия.

Петков: Ще има дипломатически отговор на изявленията на руския посланик

“Хората в България все още не подкрепят реториката и действията на своето правителство по отношение на специалната операция в Украйна”, каза тя в ефира на телевизионния канал “Россия 24”.

Посланикът отбелязва, че по време на посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в големите български градове, включително Варна и София, са се провели антинатовски митинги в подкрепа на Русия.

България гони още 10 руски дипломати

Експулсирането на 10 руски дипломати от София, по думите ѝ, е „планирано” така, че да съвпадне с посещението на шефа на Пентагона в България.

Петков: Ще има дипломатически отговор на изявленията на руския посланик

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции