<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150710" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът обяви м...

Комисия по помилване ще разглежда случая на Иванчева

12 Ноември 2022
0 563

Комисия по помилване ще разглежда случая на Десислава Иванчев, това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ. Комисията ще се събере още следващата седмица.

Десислава Иванчева влиза в затвора за корупция

По думите ѝ в президентството няма мотиви за присъдата за присъдата от страна на съда и документите, които се изискват от страна на Иванчева. Има само писмо-молба, изпратено от нейния адвокат Николай Хаджигенов. Той поиска помилване на Иванчева от президента Румен Радев.

Комисия по помилване ще разглежда случая на Иванчева
БНТ

“През следващата седмица се надявам да получим всички документи по делото на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, да заработи Комисията по помилване, след което да започне дискусия по нейния случай”, съобщи вицепрезидентът.

Адвокатите на Иванчева поискаха помилване от президента

В комисията има юристи, които ще разгледат обстойно случая.

Комисия по помилване ще разглежда случая на Иванчева
БулФото

Припомняме, че Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха осъдени за корупция, съответно на 6, на 5 и на 4 години затвор. Съдът прие, че има безспорни факти, според които строителният предприемач Александър Ваклин е бил изнудван и че Иванчева първо е поискала 250 хиляди евро, после е намалила сумата до 187 500 евро, а в последствие е получила 70 хиляди евро като първа вноска.

Комисия по помилване ще разглежда случая на Иванчева

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции