<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Кой говори и кой мълчи за Георги Семерджиев

08 Юли 2022
1 1360

По мълчанието им ще ги познаете – 13-те министри на вътрешните работи, 4-мата главни прокурори и безкрайното количество от знайни и незнайни началници на ГДБОП, СДВР, “Пътна полиция” и “Вътрешна сигурност”, пише Булевард България.

Сами сметнете текучеството от ръководни кадри, в чийто мандат бившият футболист Георги Семерджиев е шофирал без законна книжка 17 години – докато накрая уби две жени и разцепи на две цялата система на МВР.

08 Юли 2022 Финалният му дрифт с фалшивата синя лампа, стоп палка и “кукла” в униформа се оказа фатален само за невинните.

Полицай, лошо момиче, Харли Куин, коя е Симона Радева? (видео)

Кой говори и кой мълчи за Георги Семерджиев

Отговорните за безобразието са непокътнати. Ще си мълчат, докато мине траурът и дойдат избори.

По жалка ирония катастрофата на “Черни връх” се случи навръх 5 юли, професионалния празник на МВР.

В същия ден Бойко Рашков се похвали колко много работа отметнал за реформата в системата. 48 часа по-късно сам описа картина на умопомрачителна корупция в една от най-важните му подчинени служби, СДВР. Честито на празнуващите.

Полицейски служители от две районни управления са съучаствали в укриването на осъждан за наркоразпространение заподозрян убиец, като са му носили стълба посред нощ, вместо да го арестуват.

В МВР не следяли адресната регистрация на престъпник, излязъл от затвора преди месеци и прясно издирван заради хулиганско сбиване – иначе си знаят за принадлежността му към групировката на Таки и ултрасите на “Левски” от “София Запад”. Бивши “кадри” на същата агитка в момента са обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов и още не са осъдени.

Полицейски служители от 7 РПУ са отказали да задържат рецидивист-нарушител, хванат да кара под влияние на наркотици – престъпление, което се наказва с лишаване от свобода за минимум 1 година.

Полицейски служители са допускали човек с фалшива шофьорска книжка да им избяга по време на пътна проверка.

В КАТ не са разбрали, че същият човек продължава да кара джипа си цял месец след като номерата му уж са свалени.

Задържаха доведен брат на Семерджиев, шофирал е пиян и дрогиран

Кой говори и кой мълчи за Георги Семерджиев

Между 2014 и 2017 г. прокуратурата е отказвала да подведе Семерджиев под наказателна отговорност за шофиране без книжка, въпреки полицейски искания за досъдебно производство – но го използва за свидетел по дела за наркоразпространение, които се точат 4 години на фаза “разследване” и “първа инстанция” в Спецсъда.

Близки на една от загиналите при катастрофата: Имаше толкова много мечти (видео)

Кой говори и кой мълчи за Георги Семерджиев

В цялата Столична дирекция на вътрешните работи няма сила, който да спре осъждан престъпник да използва полицейски атрибути незаконно, докато шофира в нарушение на всички правила

Бивш и настоящ началник на КАТ-София се карат един на друг от телевизора кой бил по-виновен за това, че службата им е неспособна да противодейства на един-единствен нарушител. Първият от двамата – Богдан Милчев – от години гради медиен имидж като експерт по безопасността на пътя и е абониран за националния ефир с дълбоки анализи след всяка тежка катастрофа. Вторият – Тенчо Тенев – намери време да поиска повече пари и камери от СОС по повод катастрофата, но така и не намери време да подаде оставка заради скандала.

За ръководител на разследването беше определен зам.-директора на НСлС Ясен Тодоров – бивш член на ВСС от квотата на “Атака”, по-известен от скандалите около лобирането на Бойко Борисов в съдебната власт – който намери за уместно да прави PR на Иван Гешев на вълната на трагедията.

МВР и Следствието изгубиха 7 часа за огледи на един апартамент, преди да отведат заподозрения в ареста, изгубиха общо 48 часа, докато успеят най-после да му вземат кръвни проби.

Междувременно прокуратурата високомерно се оплакваше, че не законът не ѝ разрешавал да наказва “лошите”, докато всъщност тя се споразумява с тях и ги използва като “уши”.

А вътрешният министър Бойко Рашков се чудеше с неподправена изненада как така гражданите на София не подавали сигнали до МВР срещу мутрата и се страхували да свидетелстват по случая.

Честно ли?

Да свидетелстват пред полицията, която съдейства на мутрата да се крие и опъва чадър над главата ѝ от години? Пред зам.-шефа на НСлС, който е завършил “Право” в Симеоново с оценка 3,66 и наскоро повиши професионалната си квалификация, ама с магистратура по “Спортната журналистика”?

На фона на тоталната неадекватност след катастрофата – май в Банкя пак са спрели тока. И Борисов ще го познаете по мълчанието.

Двамата последни министри на вътрешните работи днес са депутати от ГЕРБ – Младен Маринов и Христо Терзийски.

Преди да оглави МВР като професионален и политически началник, Маринов беше директор на СДВР от 2014 г. до 2017 – в периода, в който Георги Семерджиев е залавян многократно за шофиране без свидетелство.

Христо Терзийски е зам.-директор на СДВР в продължение на шест години, преди да стане шеф на ГД “Национална полиция”.

Ивайло Иванов – бившият главен секретар на МВР и бивш шеф на СДВР след Младен Маринов – в момента е “под крилото” на Столична община като директор на инспектората.

Докато те са се издигали в чин, Георги Семерджиев е напредвал в “бизнеса”.

Вижте разказа на лекарката, пристигнала първа на мястото на тежката катастрофа (видео)

Кой говори и кой мълчи за Георги Семерджиев

На техните врати би трябвало да тропат журналистите.

Делото, по което Семерджиев е свидетел на прокуратурата (срещу Ради Ланеца), стана повод за отстраняването на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов през 2020 г.

Спиридонов беше принуден да напусне, след като двама от подчинените му началници “Наркотици” бяха обвинени, че не гонят, а работят заедно с дилърите – по свидетелските показания на самия “контингент”. До ноември 2021 г. прокуратурата три пъти не успяваше да напише обвинителния акт срещу полицаите без грешки, а междувременно един от тях успя да спечели дело срещу МВР и да се възстанови на работа…

Ще ги познаете по мълчанието, снишаването и оглушките.

Ще ги познаете по нелепото старание да подменят дневния ред, докато два дни гражданите блокират “Черни връх” от възмущение.

Ще ги познаете по окопаването на постове с имунитет и по реда в хаоса. Да им е честит празникът.

Източник: Булевард България

Кой говори и кой мълчи за Георги Семерджиев

Кой говори и кой мълчи за Георги Семерджиев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции