<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126640" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Премиерът се ...

Кулеба след срещата с Радев: Трябва да продължим със санкциите

20 Април 2022
0 168

“Украйна е свързана с нашата страна с вековни духовни и човешки връзки. Още в първите часове на войната България осъди на най-високо ниво агресията на Русия. Включихме се във всички санкционни режими, въпреки високата социална цена.

Българите отвориха домовете и сърцата си за украинците. Над 91 хиляди украинци са у нас. Много украински деца посещават нашите училища и детски градини. Готови сме да възстановим програмата за лечение на украински военни”. Това каза президентът Румен Радев по време на срещата си с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, пише NOVA.

Украинският външен министър пристигна у нас

Кулеба след срещата с Радев: Трябва да продължим със санкциите
Булфото

“С тревога следим бойните действия. Настояваме за бързо международно разследване и наказание на виновните за зверствата. Болшинството президенти от формата B9 изготвихме декларация за по-бързото приемане на Украйна в ЕС”, заяви още Радев и изрази надежда, че Украйна прави всичко за намаляване на жертвите сред българското население. 

Кулеба благодари на държавния ни глава за принципната позиция. И допълни: „Вие, г-н Радев, сте не само лидер, но и военен. Затова разбирате много добре какво се случва в Украйна. Това е пълномащабна война. Много се надявам украинските бежанци да се върнат”.

По думите му, в интерес и на Украйна, и на България е районът на Черно море да просперира и затова, по думите му, трябва двете държави да продължат със санкциите.

Кулеба след срещата с Радев: Трябва да продължим със санкциите
Булфото

„Ние сме сред първите три страни по туризъм. Тези цифри щяха да се развиват нагоре, ако не беше войната на Русия”, допълни украинският външен министър.

„Много съм ви благодарен за ясната позиция за евроинтеграцията на Украйна – тя е много важна”, каза още Кулеба и подчерта, че украинците и българите имат много по-големи основания да се смятат за братя.

Кулеба след срещата с Радев: Трябва да продължим със санкциите

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции