Сигнализирай!

Слави Клашъра и псевдоновините (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.03.2024 г.
64
0

Един от най-известните и успешни YouTube влогъри у нас Слави Панайотов, известен като Слави Клашъра, от известно време има нова рубрика с новини – Clash News.

Ние изгледахме всички епизоди и нека кажем, че никъде – нито в университета, нито в телевизията, нито у нас, нито в чужбина – някога сме чували за такива новини.

Слави продължава по линията на най-малкото съпротивление – конспирации, недоказани теории и чисти фантасмагории. Подборът на така наречените новини е съкрушителна извадка от култивираните интереси на младите му зрители, които никак не са малко.

Ние нямаме нищо лично против Слави и определено оценяваме професионализма, с който създава видеата си. Слави, разбира се, няма нищо общо с откровени пропагандатори и дезинформатори като Цанов, за които дори не си струва да отделяме време. Притеснени сме обаче от съдържанието и същевременно голямото влияние на Слави Клашъра, които съчетани по този начин не вещаят нищо добро за бъдещето на подрастващите, които го гледат.

Идеята на нашия обзорен коментар не е да морализираме, а само да дадем индикация, включително на самия Слави, че така не е ОК.

Една нация, особено малка като нашата, или печели олимпиади по математика, или вярва в баба Ванга. Не може и двете.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Лафове и гафове

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.