Сигнализирай!

Мръсният език на депутатите (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
92
0

От известно време се усеща голямо усилие в посока да ни убедят, че парламентарната република е изчерпана, а един авторитарен президентски режим би бил по-подходящ за нашите условия.

И без да подлагаме на съмнение, че у нас много хора искат „един да решава, да е ясно“ и че тогава „поне ще знаем кого да псуваме“, ние все пак трябва да защитим парламентарната демокрация, която олицетворява единство не само в ценностите, но и в различията. 

Един от методите, според нас напълно умишлен, чрез който искат да отвратят народа от парламентаризма е нетърпимият език. Той винаги е звучал гръмко в Народното събрание, но напоследък сякаш доминира.

Разбира се, използвайки „бръснача на Ханлън“, опитваме да не приписваме злонамереност там, където най-вероятно става дума за откровено лошо възпитание, но е странно колко много не им пука за репутацията и авторитета на най-висшата институция у нас.

Скъпи приятели, лошата новина е, че отново всичко зависи от нас и от начина, по който гласуваме. Никой освен избирателите не може да махне момчетата с мръсните усти от парламента.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Лафове и гафове

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.