Сигнализирай!

Нападението срещу журналистиката е нападение срещу демокрацията (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
221
0

Не причина, а повод отново да се занимаем със свободата на словото в големите студиа, са атаките на Възраждане и ИТН към Мария Цънцарова. Не толерираме простащината и няма да показваме изблиците на Копейкин над Цънцарова, зад която БТВ застана плахо и некатегорично и междувременно не затвори вратите си за Костадинов - дни след опита му да дискредитира техен журналист.
Организираната атака срещу Мария Цънцарова трябва да има изпълнители – в сегашната реалност това са ИТН и Възраждане, които уж демонстрират недоверие към БТВ, а от друга страна не спират да се възползват от ефира на телевизията. Костадинов не спря да обикаля студиата на телевизията-враг, а продукциите с хората на Слави Трифонов не спряха да се въртят в ефира на „душманина“.

Изчистването на ефира от питащи журналисти и критични предавания като „Господари на ефира“ е път, по който се върви отдавна и то по стара позната схема. Сега крещят Костадинов и Балабанов, преди си имахме Сидеров и Симеонов.А кукловодите просто изпращаха поздрави като за последно.

Всички помним „опразненото“ столче на Ани Цолова скоро след думите на Йордан Цонев през 2017: „Г-н Пеевски Ви изпраща много поздрави и желае творчески успехи на целия екип.“ Царят на прекаляването през 2017 прати поздрави на Ани Цолова, а днес поздравите са се превърнали във видео обаждания според статус на журналистката Полина Паунова от днес, в който тя твърди, че Пеевски ѝ се е обадил от Якоруда, изпращайки ѝ целувки.

Прочистването на столчета на питащи журналисти като Ани Цолова, Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и много други е прецедент, който може да служи за пример какво се случва в медийната среда в последните 10 години. Многото поздрави от Пеевски прозират и днес – когато информацията за купуване на гласове по големите медии е бутафория и списъци с вересия от магазина, а потребители с никнеймове на приказни герои вършат работата на разследващи журналисти и МВР, разобличавайки не просто чадъри, ами направо шатри и балони в институциите.

А вие, скъпи приятели - в нашия сайт, Фейсбук, Ютюб, Инстаграм и Тик-Ток – вярваме, че всичко това ще чуете и от други, които също са САМО във Фейсбук, Ютюб, Инстаграм и Тик-Ток.

И макар понякога нашата работа да ни се струва като отводняване на блато с шепи – ние искрено вярваме, че е спешна и нужна.

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Лафове и гафове

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.