<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136456" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Докога недос...

Лаура Кьовеши арестува бившия вицепремиер на Хърватия

07 Юли 2022
0 384

Лаура Кьовеши арестува бившия вицепремиер на Хърватия. Това е Томислав Толушич, който е бил и министър на земеделието.

“Договорът на Бориславова”: какво всъщност иска Иван Гешев

Лаура Кьовеши арестува бившия вицепремиер на Хърватия

Арестът е извършен по заповед на Европейската прокуратура, която разследва случай във връзка с придобита от Толушич винарна. Разследването е в сферата на икономическата престъпност. Европейската прокуратура също съобщи официално за “спешни дейности по събиране на доказателства в Хърватия”. Без да посочва имена.

Съобщението

“Днес, 7 юли 2022 г., Европейската прокуратура, в сътрудничество с Националната полицейска служба за борба с корупцията и организираната престъпност на Хърватия, провежда спешни дейности по събиране на доказателства в Хърватия. Тези дейности са свързани с две лица. Те са заподозрени в измама със субсидии и злоупотреба със служебно положение и власт. Във връзка с два съфинансирани от ЕС търга в сектора на винопроизводството.”

Това съобщават от офиса на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

За Томислав Толушич се знае, че след излизането си от политиката, се заема с производство на вино.

“След като разпита заподозрените, прокуратурата ще вземе решение за по-нататъшни действия по случая и ще съобщи своевременно. Дотогава няма да бъдат оповестявани допълнителни подробности.”

Това заявяват още от Европейската прокуратура.

Къщата на Толушич във Вировитица е била претърсена. Медиите в Хърватия допълват, че е арестуван още един служител в държавната администрация, сега представител на министерството на земеделието.

Европейската прокуратура, в сътрудничество с Хърватската национална служба за борба с корупцията и организираната престъпност, събират доказателства във връзка с предполагаема злоупотреба с европейски средства, свързана с два съфинансирани от ЕС търга в сектора на винопроизводството.

Лаура Кьовеши арестува бившия вицепремиер на Хърватия

Източник: Дебати

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции