<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103427" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск се ...

Легендарният актьор от Star Treck Уилям Шатнър наистина ще полети в космоса на 90 години

13 Октомври 2021
0 71

Легендарният актьор от Star Treck Уилям Шатнър наистина ще полети в космоса на 90 години, предава Булевард България.

90-годишният актьор Уилям Шатнър, който играеше ролята на капитан Джеймс Кърк в Star Trek, ще полети в Космоса на борда на ракета на Blue Origin на 13 октомври. 

Джеф Безос излетя в Космоса с проектираната от него ракета “Ню Шепърд” (видео)

Шатнър е поканен лично от милиардера Джеф Безос, който е страстен почитател на оригиналния телевизионен сериал и се опитва да популяризира космическия туризъм чрез компанията си Blue Origin

Най-възрастният човек, летял до “ръба на космоса”

Актьорът ще се превърне в най-възрастния човек, който някога е летял до “ръба на Космоса” – т.е. на 100 км височина от земната повърхност, или т.нар. линия на Карман, условния лимит на атмосферата на Земята. 

Легендарният актьор от Star Treck Уилям Шатнър наистина ще полети в космоса на 90 години

“Развълнуван съм, притеснен съм, малко съм нервен и все още съм леко уплашен заради това ново приключение. Но мисля, че щом всичко приключи, щом се върна от Космоса и видя вселената, нашата Земя и контраста между враждебността и топлината – колко е важно да запазим Земята жива и да не я унищожим – този контраст ще е много драматичен за мен”, казва Шатнър преди излитането. 

Пътуването му ще продължи около 10 минути, като четиримата членове на мисията ще могат да усетят нулевата гравитация, преди капсулата им да се върне обратно на повърхността. 

Тръгна подписка Джеф Безос да не се връща на Земята след изстрелването му в Космоса

Вторият полет на компанията на Джеф Безос

Това е вторият полет на Blue Origin с екипаж, след като Джеф Безос лично участва на борда на първата успешна мисия. Неговата спътничка Уоли Фънк (82 г.) получи “титлата” за най-възрастен човек в Космоса, но сега Уилям Шатнър ще я задмине. 

Актьорът, роден на 22 март 1931 г. в Канада, започва кариерата си в киното и телевизията още през 50-те години на 20 век. 

Той играе в образа на капитан Кърк от 1966 до 1969 г., като първият му епизод е наречен “Там, където нито един човек не е стъпвал досега”. Фантастичният сериал се излъчва в продължение на десетилетия след прекратяването му от NBC, като се превръща в истинска легенда за поколения фенове. 

Уилям Шатнър и други актьори от оригиналната поредица са поканени да се върнат в ролите си в няколко игрални филма през 70-те и 80-те години. 

Илон Мъск се подигра на ракетата с форма на пенис на Джеф Безос

Полетът на ракетата New Shepard ще се излъчва на живо в YouTube

Легендарният актьор от Star Treck Уилям Шатнър наистина ще полети в космоса на 90 години.

Източник: Булевард България

Видео: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции