<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182579" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои минис...

Лозан Панов с открито писмо до Бойко Борисов

01 Юни 2023
0 456

Лозан Панов с открито писмо до Бойко Борисов. „Разкайте се и направете каквото трябва, за да спасите страната ни от угрозата, която е надвиснала над нас“, пише бившият председател на Върховния касационен съд в писмото до лидера на ГЕРБ, публикувано във Facebook.

Панов припомня за обявеното от него преди осем години – че сме „изправени пред система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и разбира се – съдебната система. Действията ѝ не се огласяват, а се държат в тайна, грешките ѝ не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват, противниците ѝ се преследват докрай, а тайните ѝ – то те са много грижливо пазени и не могат да бъдат разкривани. Именно съдебната власт е тази, която може да изчисти всичко това и да върне върховенството на правото“.

Лозан Панов с открито писмо до Бойко Борисов
Снимка: БулФото

Случващото се в дома на Темида през последните седмици отново доказа, че тя е в плен, пише още Лозан Панов.

И допълва: „За жалост, страната ни се превърна в заложник на безпътицата, в която ни вкараха вилнеещите алчност и кражби. Затова Ви моля, да направите последни възможни усилия, за да предотвратим удара в айсберга, който ни се е изпречил.

Знам, че през 2016г. избрахте от коя страна да застанете и не огласихте името на ласкателя, предупредил Ви с телефонно съобщение. За Ваша радост, нищо на Пътя не е постоянно и се променя, а ние само избираме кои да сме там. Но промяната у Вас я зове не само Пътят, а времето и дългът към страната, в която сте се родил.

Във вятъра на бурята, която се опитва да Ви отвее, сам знаете, не се крие промяна. В този вихър се върти миналото, започнало със скритите малки компромиси, като този с телефонното съобщение. Започнете с малкия, защото малките компромиси отварят вратите към големите грехове.

Не допускам, че ласкателят, написал онова телефонното съобщение, днес иска точно обратното, но това Вие знаете по-добре. Не допускам и, че иска да отмъсти на другарите Ви, с които сте избрали да управлявате. Така, както не допусках, че ходи в ЦУМ-а на консула на Русия, макар и всички да бяха разбрали, че това се случило. Не допускам и, че консулът на Русия в „града под тепетата“, е в братска дружба с държавния ни глава. Не бих могъл да допусна, че във Вашите открити разговори с блюстителите на закона, участват някогашен съдия, управлявал в „града под тепетата“, когато руският консул „отхапа“ първата голяма хапка от най-старото тържище на Балканите. Усладила му се, вярвам, че по-добре от мен знаете, с какъв апетит погълна и останалата част“. 

Членове на “Правосъдие за всеки” се извиниха за издигането на Лозан Панов

В отвореното писмо Лозан Панов припомня и думите на съпругата си.

Те са от отворено писмо от януари 2021 г., „…когато някой се опита да Ви предпази от Вас самия. Там бе изписано, че илюзията Ви е ялова, ако вярвате, че клакьорите, с които сте се заобиколили, Ви мислят доброто. Не видяхте и не чухте и затова днес сблъсъкът Ви с действителността стана челен. Затова Ви моля днес отново, разкайте се, и направете каквото трябва, за да спасите страната ни от угрозата, която е надвиснала над нас. Вярвам силно, че няма да допуснете да влезем в още по-гъст мрак, като разбиете дебелата черупка на своето его. Отвъд нейните стени, вярвам, ще чуете отново тихия глас на съвестта. Чуйте го и го последвайте, той ще Ви отведе нагоре, защото разкаялият се грешник е по-мил на Бог от светеца“.

Лозан Панов с открито писмо до Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции