<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120528" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия и Украй...

Маги Халваджиян: Русия винаги е имала имперско мислене (видео)

28 Февруари 2022
0 2629

Маги Халваджиян: Русия винаги е имала имперско мислене – това заяви продуцентът в ефира на NOVA.

За ситуацията с Украйна

„Не желая да говоря за политика, но тя е част от живота. Не вярвах, че ще се стигне до тук. Мислех, че Путин заплашва, но истината е, че няма оправдание за нахлуване в чужда територия и за започване на война. За убийство не може да има оправдание. Живял съм в общежитие с хора в Москва от всички републики, в предишното СССР. Имам приятели руснаци и украинци, които са живели заедно.

Имат проблеми, но не са такива като между Полша и Русия. Има украинци, които не желаят да говорят руски, но и в България го има този проблем. Това е наследството ни от социализма“, коментира в студиото на „На фокус с Лора Крумова“ продуцентът Магърдич Халваджиян.  

Маги Халваджиян: Русия винаги е имала имперско мислене (видео)

Зеленски: Украинската делегация ще се срещне с руската

„Според мен в Русия винаги е имала имперско мислене. Там никога не е имало истинска демокрация и обикновените хора мислят така. След царя идва Ленин, Сталин и сега в последните години има псевдо демокрация и затова по друг начин там се решават нещата. Не искам да съм краен, но Путин се чувства опрян до стената и започва да плаши и да показва мускули, но смятам, че всичко това ще се отрази много лошо на Русия.”

“Тя е голяма военна сила, но не и икономическа. Продължавам да вярвам, че не е късно да се седне на масата и да се говори. За съжаление цивилизацията върви към разруха. Така е завършвала всяка самонадеяна и самозабравила се цивилизация в човешката история. Не искам да звуча песимистично, но виждам колко арогантен е станал целия свят. Не е само Путин, а от всякъде чувам подобни самонадеяни и арогантни гласове на политици, които са си повярвали, че са богове.“

„Моето лично мнение е, че света трябва да даде отпор на такава агресия. Българите се опитваме да минем между капките с оправданието, че сме много малки и от нас нищо не зависи.”

“Но ние не сме Швейцария и не можем да пазим неутралитет. Ситуацията е ясна – ние сме в НАТО и трябва да играем по правилата. Ако не желаем да спазваме правилата, да излизаме от съюза и да ставаме република на Русия“, коментар за българския манталитет да се опитваме да хитруваме.

„Страхотна е съпричастността на десетките българи, които помагат и отварят дамовете си. Така и трябва да бъде. Ова е нормално нещо, защото хората бягат от война. Но да се замислим защо когато бягаха сирийските бежанци не си давахме домовете? Тогава имаше и протести, но според мен имаме двоен аршин за много неща. Ние все се опитваме да ни е изгодно и да се наместим. Ние като хора сме такива и политиците ни са такива.”

“Имаме комплексите на малката държава. Подиграваме се на Македония, че всичко е измислено там, но ние сме подобни. Ако се погледнем от страни ще видим, че също си измисляме някакви неща, например, че сме много талантливи, но това са комплексите на малките нации. Измислят си някакви истории, за да поддържат самочувствието си, защото вътрешно си знаят, че от тях не зависи нищо. Но всъщност трябва да имаме позиция – категорична, точна и ясна. Ние нямаме една тема, по която да сме обединени.“

„Следващата седмица когато ще гостува Руслан Мъйнов, който е бесарабски българин можеш да го попиташ как се чувства. Предполагам, че не е добре. На скоро имаше събития и около Армения и арменската диаспора не се чувстваше никак добре.“

За предстоящия трети лайв на „Като две капки вода“

„Идвам от репетиции и ви очаква много хубав понеделник. Когато съм жури, нямам право да гледам, но когато не съм в журито, съм продуцент и мога да ходя на репетиции. Има изпълнения, които силно ме впечатлиха, но няма да издавам, тъй като искам хората да гледат утре вечер и да се забавляват. Вече 10 години правя това предаване и продължавам да се изумявам като гледам някои от участниците. Това, което ме впечатлява тази година е, че всички участници се раздават на 100%. Голяма борба е тази година и всички се хвърлят в предизвикателството и репетират по цяла седмица. Вярвам в това, че ако искаш да постигнеш нещо, трябва да се бориш на 100% и няма оправдания да не го направиш“, споделя впечатленията си от хитовото шоу за имитации в ефира на NOVA.

Маги Халваджиян: Русия винаги е имала имперско мислене

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции