<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149534" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Членове на БС...

Магистратите решиха да оставят прокурорския син под домашен арест (видео)

02 Ноември 2022
0 1776

Магистратите решиха да оставят прокурорския син под домашен арест.

Според Софийския районен съд няма категорични и безспорни доказателства Васил Михайлов да е напуснал адреса, тъй като липсва експертиза на записите от камерите. Съдът смята, че той е бил в питейното заведение точно преди да се установи на адреса, а не след това.

Самият Михайлов е заявил пред магистратите, че действително е нарушавал домашния си арест, но го е направил само веднъж. От суеверие. Пред съда той обяснява, че е излязъл до питейно заведение за около минута, за да вземе ключовете си. Те били оставени там още преди да бъде арестуван.

Магистратите решиха да оставят прокурорския син под домашен арест (видео)

Прокурорският син от Перник, обвинен в побой, се връща в ареста (видео)

Проверка на правосъдното министерство и прокуратурата показва, че за седмицата, в която Васил Михайлов е под домашен арест, проследяващата му гривна е отчела излизане няколко пъти.

„Към настоящия момент, според събрани свидетелски показания, е установено, че същият е посетил питейно заведение, което е в близост до неговия дом“, съобщи Георги Иванов, наблюдаващ прокурор в Софийска районна прокуратура.

Това бе причината от прокуратурата да поискат Михайлов да се върне обратно в ареста.

Съпругата на пребит от прокурорския син: Той размахва среден пръст на българското правосъдие (видео)

„За нас прокурорите няма значение длъжността на даден обвиняем, неговите родствени връзки или социалният му статус. Единствените важни неща за нас са законите и моралът“, допълни Георги Иванов.

39 са проверките на полицейските служители до дома му за седмица, като Михайлов винаги е бил там. Със закъснение разбрали, че гривната му показва, че в други случаи той е излизал.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на бащата на Васил – Бисер Михайлов.

„С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от град Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност“, каза Иван Гешев.

Източник видео: bTV

Магистратите решиха да оставят прокурорския син под домашен арест (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции