<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137046" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Досиетата Uber...

Макрон поема изцяло отговорността за действията си спрямо UBER

12 Юли 2022
0 169

Макрон поема изцяло отговорността за действията си спрямо UBER, пише Dir.bg.

“Аз съм изключително горд. Много е трудно да се създадат работни места без компании, нито без предприемачи”, заяви днес държавният глава при визита в предприятие за микроелектроника в Крол, във Френските Алпи.

“Досиетата Uber”: Как Макрон и бивша еврокомисарка тайно са помагали на компанията

Макрон поема изцяло отговорността за действията си спрямо UBER

Еманюел Макрон добави, че сега в страната има опит за налагане на идеята, че срещи с шефове на компании, особено чужди, са нещо лошо.

“Но аз поемам изцяло отговорност, и то гледайки ви очите! Срещал съм се с шефове на компании, какъв ужас! Виждал съм се с тях, това винаги е било официално, в присъствието на моите сътрудници. Аз съм горд с това! И ако те (компаниите – бел. ред.) създадоха работни места във Франция, то аз съм свръхгорд с това също”, подчерта Макрон.

Френският президент, чийто минали връзки с американската компания за споделен транспорт породиха полемика, обясни, че тези негови действия са водени по онова време от мисълта за създаване на хиляди работни места във Франция, предаде Франс прес.

Скандалът се разрази, след като френският в. “Монд” заключи, че е имало тайна сделка между американската компания и Макрон по времето, когато той е бил министър на икономиката при президента социалист Франсоа Оланд.

Два дни след тези разкрития френската опозиция продължава да обвинява държавния глава, че е защитавал интересите на UBER по времето, когато компанията се е опитвала да навлезе по-стабилно във Франция.

Източник: Dir.bg

Макрон поема изцяло отговорността за действията си спрямо UBER

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции