<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146543" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Държавната д...

Руските власти обявиха Марина Овсянникова за издирване

03 Октомври 2022
0 341

Марина Овсянникова е обявена за издирване от руските власти, пише dariknews.bg.

Овсянникова е родена в Украйна. Тя придоби международна известност през март, когато излезе пред камерите в телевизионно студио по време на вечерните новини на руския Първи канал с плакат, на който пишеше “Спрете войната” и “Те ви лъжат”.

Журналистката е включена в списък с лица за издирване. Причината – предполага се, че е избягала от наложения ѝ домашен арест.

Журналистката Овсянникова остава под домашен арест, реши руски съд

Руските власти обявиха Марина Овсянникова за издирване

Руска медия съобщи в събота, че Овсянникова е в неизвестност.

“Миналата вечер моята бивша съпруга е напуснала мястото, на което съдът беше постановил тя да бъде задържана под домашен арест и заедно с моята 11-годишна дъщеря е избягала в неизвестна посока”, заявява бившият съпруг на Овсянникова.

Тя може да бъде осъдена на до 10 години затвор, ако бъде призната за виновна в разпространяване на фалшиви новини. Случаят е свързан с протест през юли. Тогава тя застана на брега на реката срещу Кремъл и издигна плакат, на който бе написано, че президентът Владимир Путин е убиец и че неговите войници са фашисти.

Марина Овсянникова е обявена за издирване от руските власти

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции