<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146208" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ниска избира...

Машини за гласуване: “Дневникът е подправен” (видео)

02 Октомври 2022
0 335

Машини за гласуване показа мистериозен надпис – “Дневникът е подправен”. Това се случи в квартал “Владиславово” във Варна, както и в секции в Свищов и село Ковачево, Пазарджишко, съобщава bTV.

Председателят на РИК Велин Жеков, съобщи че в секция 328, която се намира в район “Владислав Варненчик” в училище “Пейо Яворов”, когато техническото лице е направило опит да задейства машината е излязъл въпросният надпис, че машината не може да бъде инициализирана. Това означава, че не може да бъде отворена бюлетината – “Дневникът е подправен”. Става дума за поредица от данни, които са на и-кодове в софтуера на машината.

Веднага за случаите е била уведомена ЦИК, но тъй като е трябвало да бъдат запечатани секциите официалният протокол за случилото се със съответните подписи ще бъде изпратен днес. А гласуването ще се проведе изцяло с хартиени бюлетини.

Към 8.30 часа сутринта беше известно за 12 секции, в които устройствата са дали някакъв проблем, който е принудил изборната администрация да се обърне към хартията. Бройката е пренбрежимо малка, ако се има предвид, че машините в употреба са общо към 11 хиляди.

За случаите ще бъде уведомена прокуратурата.

Машини за гласуване: &#8220;Дневникът е подправен&#8221; (видео)

Като цяло МВР не отчете сериозни нарушения на обществения ред в началото на изборния ден. Гражданите могат да подават сигнали на денонощната телефонна линия 02/9011298 и имейл [email protected]

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции