<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147623" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъск поиска с...

Мъск промени позицията и обяви, че ще плаща сателитната интернет услуга за Украйна

16 Октомври 2022
0 988

Мъск промени позицията и обяви, че ще плаща сателитната интернет услуга за Украйна.

Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск промени позицията си в рамките на денонощие и каза, че компанията му ще продължи да плаща за сателитната интернет услуга Starlink за Украйна. Ден по-рано той каза обратното, като съобщи, че SpaceX вече не може да си я позволи, пише Свободна Европа.

Милиардерът направи изявлението, след като CNN съобщи, че SpaceX е изпратила писмо до Пентагона миналия месец, че не може да продължи да финансира услугата Starlink в Украйна и може да се наложи да спре финансирането ѝ, освен ако американската армия не даде на компанията десетки милиони долари месец.

Мъск поиска сателитният интернет на Украйна да се плаща от Пентагона

“По дяволите… въпреки че Starlink продължава да губи пари, а други компании получават милиарди долари на данъкоплатците, ние просто ще продължим да финансираме правителството на Украйна безплатно“, написа Мъск в Twitter.

Мъск активира Starlink в края на февруари, след като интернет услугите в Украйна бяха прекъснати заради руската инвазията. Това е мрежа от повече от 2000 спътника в орбита около Земята и хиляди терминали на земята.

Според Мъск Starlink е струвал на SpaceX 80 млн. долара досега и цената ще надхвърли 100 млн. долара до края на годината. Той каза на своите повече от 108 млн. последователи в Twitter в петък, че SpaceX не може да финансира мрежата “безкрайно“.

По-рано този месец Мъск публикува в Twitter предложение Украйна да приеме незаконното анексиране на Крим от Русия. И да позволи референдуми в украинските региони, нападнати от Москва. Кремъл реагира положително на предложението. “Илон, има ли други идеи в космоса? На земята отговаряме на руския агресор”, написа в отговор кметът на Киев Виталий Кличко.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Мъск промени позицията и обяви, че ще плаща сателитната интернет услуга за Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции