<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152978" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 2 лв. ще струв...

Мъжът, измъчвал Мечо, остава под постоянен арест (снимки)

29 Ноември 2022
0 4283

Мъжът, измъчвал Мечо, остава под постоянен арест. Това реши на заседание днес състав на Софийски градски съд.

Захари Шулев бе задържан по обвинение, че от 23:45 ч на 23 ноември до 02:42 ч на 24 ноември е малтретирал бездомното куче Мечо в района на кв. “Карпузица”. Обвинението уточни, че действията на Шулев са били особено жестоки и мъчителни за животното. Въз основа на това 37-годишният мъж бе подведен под наказателна отговорност, а Софийският районен съд постанови задържане под стража.

Малтретиралият Мечо Захари Шулев остава за постоянно в ареста

Защитници на животните настаняват кучето в приют и получават сигнали, че е пребито. Така стигат до записите от охранителната камера и мъжът от кадрите е разпознат.

Пред съда Шулев заяви, че съжалява и че “това повече няма да се повтаря. Искам да ме освободите, за да се грижа за болния си чичо и за да не загубя работното си място“.

Проявилият жестокост към Мечо вече е с обвинение, недоволни нападнаха дома му

По същото време природозащитници излязоха на мирен протест срещу агресора над бездомното животно с искане да получи ефективна присъда затвор. Подобен протест се състоя и днес по време на поредното заседание на по-висока инстанция, която потвърди решението на Районния съд.

Протестиращи искат най-строгото наказание за насилника на Мечо (видео)

Очакваната присъда
Мъжът, измъчвал Мечо, остава под постоянен арест (снимки)
БулФото

Шулев може да получи наказание „лишаване от свобода“  от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева. Той е в ареста с прокурорско разпореждане до 72 часа , а от прокуратурата се очаква да поискат от Софийския районен съд и постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Защитата на Шулев изтъкна, че няма опасност той да се укрие.

„Съжалявам за постъпката си. Нищо повече не мога да кажа”, бяха думите на обвиняемия пред съда.

Мъжът, измъчвал Мечо, остава под постоянен арест (снимки)
БулФото

По време на заседанието любители на животните присъстваха в залата и посрещнаха с аплодисменти решението на магистратите. Те настояват за по-тежки присъди и обявиха, че от неделя започват протести в цялата страна.

Мъжът, измъчвал Мечо, остава под постоянен арест.

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • До светлин иванов

    01 Декември 2022

    Прибери улипните мастии у вас, тъпак. Града е за хората, не за псетата. Това да не ти е Индия, олигифрен.

Покажи всички Скрий

Реакции