<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха ка...

Меркел окончателно се оттегля от политическия живот

08 Ноември 2021
0 1361

Меркел окончателно се оттегля от политическия живот, пише в.Сега.

“Що се отнася до въпроса какво ще правя … повече няма да се занимавам с политика”, каза Меркел. “Вече казах, че първо ще си почина известно време, а след това ще видим какво ще ми хрумне”, каза тя и отбеляза, че ще редува “четене и спане”.

“Мисля, че други планове ще се появят по-късно. Просто през годините бях напълно съсредоточена върху програмата, която ми беше възложена. Винаги трябваше да съм нащрек”, отбеляза изпълняващият длъжността канцлер.

Според нея “една от задачите на правителствения ръководител е да реагира незабавно, ако нещо се случи”. “А сега ще видя какво бих искала да правя. Това ще стане ясно едва след няколко месеца”, добави Меркел. Тя призна, че “това е едно от последните ѝ интервюта” като ръководител на правителството.

“Разбира се, ще бъда малко тъжна, защото работата ми винаги е била и все още е удоволствие”, каза Меркел.

В същото време тя заяви, че трябва да “остане усърдна до последния си ден на поста”. Меркел призна и че има хора, които не са много доволни от нейната политика.

Канцлерът подчерта, че в преговорите, включително с правителствените ръководители на приятелски държави, винаги е действала с оглед на интересите на Германия.

Меркел окончателно се оттегля от политическия живот

Евролидерите се сбогуваха с Ангела Меркел с емоционално видео от 16-те ѝ години на поста

“Но това, което ни обединява, разбира се, е общата ни ценностна система, общата ни представа за демокрацията. Но също така искам да кажа, че ако някой има напълно различно виждане за света, все пак трябва да се изслушваме взаимно. Защото ако не се изслушваме взаимно, няма да можем да намерим решения”, подчерта Меркел.

Позовавайки се на основните правила на политиката, тя продължи, че “изкуството да се прави политика се състои, наред с други неща, в това да не се правят твърде много предварителни планове и да не се поемат твърде много ангажименти, които по-късно трябва да се отменят. На въпроса откъде черпи енергия, Меркел отговори, че я черпи от “природата, от работата в градината, понякога просто от възможността да се изключи”.

Меркел ще изпълнява задълженията си до сформирането на ново правителство. Очаква се наследникът на Меркел на поста канцлер да бъде избран в началото на декември. 

Меркел окончателно се оттегля от политическия живот

Източник: в.Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции