<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131791" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Южна Осетия н...

Международният съд: “Украйна е най-голямото местопрестъпление в света”

01 Юни 2022
1 4078

Международният съд: “Украйна е най-голямото местопрестъпление в света” – това обяви главният му прокурор Карим Хан, цитиран от Дневник.

Коментарите на Хан бяха направени, докато украинският главен прокурор Ирина Венедиктова е в Хага за обсъждане на статута на разследванията на предполагаеми военни престъпления в хода на конфликта. В дискусиите участват и представители на Полша и Литва, тъй като прокурори от тези държави и Украйна са членове на съвместен разследващ екип. Три други страни – Латвия, Естония и Словакия, също се присъединиха към този обща разследваща структура.

Иĸoнoмиĸaтa нa Уĸpaйнa щe ce cвиe c 45%, a тaзи нa Pycия c 11%, твърди Световната банка

5000 украинци са започнали работа у нас

Украинската прокуратура е започнала разследвания на над 15 хил. случая на военни престъпления в Украйна. Общо 80 заподозрени са в ареста. Над 600 заподозрени, в това число и високопоставени руски политици и офицери, са на прицела на прокурорите. Това заяви в Хага Венедиктова.

Работата на общия разследващ екип се координира от европейския съдебен орган “Юроджъст”. Там доказателства и свидетелски разкази се съхраняват в централна база данни. Те ще бъдат на разположение на всички членове на разследващата група.

Малко след началото на руската инвазия в Украйна през февруари Украйна, Полша и Литва създадоха съвместен разследващ екип и месец по-късно към него се присъедини МНС.

Международният съд: “Украйна е най-голямото местопрестъпление в света”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции